Başer: Vatandaşın belediyeye olan güveni sekteye uğramış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ve MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer GÜMSAŞ Yaşam Evleri mağdurları ile buluştu.

Başer: Vatandaşın belediyeye olan güveni sekteye uğramış

Milletvekili Küçük ve MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer’in yanı sıra, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, MHP Merkez İlçe Başkanı Nuh Alparslan Durdu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Sadık Coşkun, MHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda GÜMSAŞ tarafından Mordut mevkiinde 2021 yılı Haziran ayında temeli atılan 729 konut ve 112 işyerinden oluşan GÜMSAŞ Yaşam Evleri Projesi mağduru vatandaşlar ile bir araya gelindi.

Ramada Otelde gerçekleştirilen toplantıda söz alan ve artan mağduriyetlerin değişimle son bulacağını ifade eden MHP Başkan Adayı Vedat Soner Başer, “2017’de projelendirilen GÜMSAŞ Yaşam Evleri inşaatının 2024 yılına gelinmesine rağmen kaba inşaatının dahi bitmedi. Bunun yanı sıra gün geçtikçe artan ödemeleri de vatandaşı mağdur ediyor. Bunun önüne geçilmesinin tek çözümü ‘değişim’dir. Evlerine kavuşamayan bir de üstüne parasından olan siz hemşehrilerime ‘Memleket Adam’ sözü: göreve geldiğimiz takdirde bu mağduriyeti gidereceğiz” dedi.

“Yalnızca bir işe kalkışmış onu da eline yüzüne bulaştırmışsın”

Vatandaşların belediyeye güvenerek yatırım yaptığını ancak işin sonunda ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını, ancak her şartta hemşehrilerinin yanında olacağını ifade eden MHP Milletvekili Musa Küçük de “Onlarca vaadi var ama ortada bir tanesi var mı? Cumhurbaşkanımız seçim bittikten sonra teşekkür etmiş kendisine talimatı vermiş ve ‘bu işi derhal çöz’ demiştir. Üzerinden neredeyse bir yıla yakın zaman geçti. Seçime 20 günden az bir zaman kala karşımıza geçmiş, ‘ben bu işi şöyle çözeceğim böyle çözeceğim’ diyor. TOKİ’ye satacağı 60 dönüm arsa ve karşılığına yapılacağını vaat ettiği 400 dairenin maliyeti birbirini tutmuyor. Ben de inşaatçıyım sen çocuk mu kandırıyorsun? Ben sizlere Gümüşhane’nin bir Milletvekili olarak söz veriyorum bu işi çözeceğiz. Ancak altını çiziyorum güven önemli. Hükümetin de gücü ile sizin bu mağduriyetini gidereceğiz. Ercan Çimen yeniden seçilse dahi bu işin peşini bırakmayacağım yine sizinle beraber belediyenin önüne gideceğiz söz veriyorum. Hem bu şehirde yaşayacaksın hem de belediye tarafından mağdur edileceksin böyle bir şey yok. İnternetten kopyalayıp kitapçık yaptığın vaatlerinden hiçbirini gerçekleştirmemiş yalnızca bir işe kalkışmış onu da eline yüzüne bulaştırmışsın. Bu insanlar dilenci değil hakkını istiyor. Milyarlarca para vermiş ev almak istemişler ve mağdurlar. Söz veriyorum buradayız çözeceğiz. Bu işe hükümetten birinin el atması şart. Eğer şeffaflıktan uzak olup vatandaşa ve Ankara’ya bilgi vermekten kaçarsan, yaptım olduya gidersen bir yerde bu iş patlar. Söz veriyorum seçimden sonra sonuç ne olursa olsun sizin hakkınızı savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
“Belediyenin vatandaşa verdiği güven maalesef sarsılmıştır”
 

Milletvekili Musa Küçük’ün ardından söz alan MHP Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer ise “Bu toplantımız siz GÜMSAŞ mağduru vatandaşlarımız ile gerçekleştirdiğimiz üçüncü toplantı oluyor. Hangi lafı söylesem inanın şaşırıyorum. Belediyenin vatandaşa verdiği güven maalesef sarsılmıştır. Vatanına, milletine ve bayrağına saygılı insanların yaşadığı Gümüşhane'de maalesef birkaç beceriksizin ve sorumsuzun yüzünden, hesapsız, kitapsız atılan adımlar neticesinde bu insanların belediyeye ve devlete olan güveni sekteye uğramıştır. Akıl almaz bir olay. Belediye olarak vatandaşa bir proje açıkladınız ve dediniz ki, ‘buraya yatırım yapın.’ Neticede beceremediniz ve vatandaşın güveni sarsıldı. Aldığı maaş ile kıt kanaat geçinen ve ev alma hayali ile parasını belediyeye yatıran vatandaşımız üstüne bir de çeşitli suçlamalara maruz kaldı. Dediler ki, ‘bunlar beleş ev sahibi olmaya çalışıyorlar’ ne kadar acı bir durum.  Algı oyunlarına kafalarını yordukları kadar bu işe yorsalardı GÜMSAŞ Evleri çoktan bitmişti. Her zaman bir algı ile umut vermeye çalışıyorlar. İş tıkanınca hemen ‘İngiltere'ye gittik evleri sattık satıyoruz’ diyerek vatandaşı oyaladılar” dedi.
 
“Bana göre orada daire falan kalmadı, durum bizim düşündüğümüzden çok daha vahim”

Seçimi kazanmak için vatandaşın TOKİ ile oyalandırıldığını ifade eden Başer “Masada çıkan ile Sayın Başkanın sosyal medya hesaplarından yazdığı birbirini tutmuyor. Kendi sosyal medyasından dediği, “TOKİ ile durum tespiti yaptık’ her gün yapıyoruz zaten. Bir yol kat edildiği yok ama yaratılan algı ise sanki TOKİ bu işi çözecek inşaatı bitirecekmiş gibi. Sayın başkan bu projeyi ben İl Genel Meclis üyesi olduğum zaman meclise sundu ama o zaman bize rakamın 80 olduğunu söyledi. Ben de MHP Grup Başkanı olarak Sayın Başkana dedim ki, “bu rakam üye sayısı mı yoksa daire sayısı mı?’ Başkan da bize ‘hayır daire ve dükkan sayısı 80, üye sayısı ise 34 kişi’ dedi. O günden sonra sayı hızla büyüdü ve 328’e kadar çıktı. Bu kelimeler ile izah edilemeyecek bir durum. Bana göre orada daire falan kalmadı durum bizim düşündüğümüzden çok daha vahim. Geçtiğimiz günlerde katıldığım bir programda Sayın Başkana ‘GÜMSAŞ Evleri mağdurları yolumuzu kesiyor’ demiştim o da bana ‘yalan söylüyorsun’ demişti. Bu kadar insanın tamamı yalan mı söylüyor. GÜMSAŞ mağduru kardeşlerim devlete ve belediyeye güvendi gidip bir sözleşme imzaladı ortada onlardan yana yalan yok vatandaşı orada burada suçlayamazsın. Zaten sıkıştıkları zaman birilerini suçluyorlar. Devlette devamlılık vardır kanun ve yasalar bunu emrediyor. Devletin şirketi ile bir sözleşme imzaladıysanız eğer devlet devamlılık ilkesi gereği onun arkasında durmak zorundayız. Kim belediye başkanı olursa olsun geliriyle, gideriyle her şeyiyle üstlenmesi lazım. Böyle bir sorunu bunlar artık çözemez. Bunların böyle bir kabiliyeti yok, yüzleri de yok. Bu işi artık yeni bir enerji yeni bir heyecan ve devletin devamlılığının esas olduğunu gözeten biri çözer. Yani elini masaya daha sert vurabilenler çözer o gücü kendinde hissedilenler çözer. Ben belediye başkanı olursam eğer bu konuda yapılması gereken her ne var ise Sayın Vekilimiz Musa Küçük ile de omuz omuza vererek üstesinden geleceğiz. Ancak emin olun ki bu konunun çözümü değişimden geçiyor. Ben olurum veya bir başkası olur ama değişim şart. Bizler tüm gücümüzle ve birimlerimizin katkılarıyla başta da Vekilimiz olmak üzere bu konunun üzerine hızlı bir şekilde gideceğiz ve sizlerin attığı imza ne ise o olacak evlerinize kavuşacaksınız” diye konuştu. --Bülten--

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER