Ara
Gümüşhane
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,6777 %0.15
45,8198 %0.17
4.274,27 % -0,39
Gümüşhane Haberleri Videolar Gümüşhane "Dayı Rektörüm" videosunun ardından Gümüşhane’de ulaşım için kritik görüşme

"Dayı Rektörüm" videosunun ardından Gümüşhane’de ulaşım için kritik görüşme

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin otostopla gündeme getirdiği ulaşım sıkıntısı, belediye ve üniversite yönetiminin çözüm iradesiyle masaya yatırıldı.

704
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin yaşadığı ulaşım sorunları, sosyal medyada viral hale gelen bir video ile kamuoyunun gündemine taşındı. 

Akşam saatlerinde yurtlarına gitmek için otostop çeken öğrenciler, aracına bindikleri kişinin Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız olduğunu yolculuk esnasında fark etti. Öğrencilerin rektöre "Dayı" diye hitap ettiği anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu görüntülerin ardından, öğrencilerin taleplerine çözüm üretmek amacıyla üniversite ve yerel yönetim harekete geçti. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız ile Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, ulaşım sorununu görüşmek üzere bir araya geldi.

Gümüşhane Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete otostop çeken öğrenciler Kadir Can Karakoç ve Muharrem Akça da katıldı. Görüşmede belediye otobüs seferlerinin arttırılması, fiyat düzenlemeleri ve özel dolmuşlarla ilgili çözüm önerileri görüşüldü. 

Görüşmenin ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e sorunun çözümüyle ilgili samimi yaklaşımından dolayı teşekkür eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, “Üniversite öğrencilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak, eğitimlerine kesintisiz devam edebilmelerini sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Bu bağlamda Gümüşhane Belediye Başkanımızla gerçekleştirdiğimiz bu verimli görüşmede ulaşım sorununa dair ortak irade sergilemesinden büyük memnuniyet duyduk. Belediye ile üniversite arasında kurulan bu güçlü iş birliğinin öğrencilerimizin refahına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

Belediye Başkanı Başer ise, öğrencilerin yaşadığı ulaşım sıkıntısı için çözüm odaklı çalışmalar yapacaklarını belirterek konunun belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme getirileceğini ifade etti.  

Yorumlar
E
Ekrem 1 ay önce
Boş vaatler...Havadan sudan işler.
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mürsel eryılmaz 1 ay önce
Belediye başkanımız söz verdiyse yapar inancım tamdır
BEĞENME
0
CEVAPLA
N
Nahit Okumuş 1 ay önce
Başta Gümüşhane üniversitesi Rektörümüze teşekkür ediyorum,Öğrencilerimizle iletişimi yakınlığını ulusal basından ben ve Tüm Türkiye izlemiştir,Ögrencilerimizin ulaşım sorunu,Belediye otobüsü konusu geç kalınmış ,halkımızın Bld otobüslerini kullanma alışkanlığıda yok olmuş gibi hissediyorum ,Bld Otobüslerini gözlemledim ,GÜ Bağlarbaşı Mah Hacı emin Mah , Otobüsler 1,2 veya 3,kişi gidip geliyorlar yazık ,Bld Meclis toplantısın da gündeme gelir inşAllah Saygılarımla
BEĞENME
0
CEVAPLA