Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8324 %0.04
50,6497 %0.54
6.144,45 % 0,57
Gümüşhane Haberleri Yerel Seçim 2014 Özdamar: Israrla Soruyoruz, Belediyemizin Borcu Ne Kadardır

Özdamar: Israrla Soruyoruz, Belediyemizin Borcu Ne Kadardır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, defalarca basın yolu ile sormalarına rağmen Gümüşhane Belediyesinin borcunun herkesten sır gibi saklandığını sorguladı.

576
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, defalarca basın yolu ile sormalarına rağmen Gümüşhane Belediyesinin borcunun herkesten sır gibi saklandığını sorguladı.

Özdamar, yaptığı açıklamada Gümüşhane’yi yönetmeye talip olduklarını ve adayları Cem Köksal’la birlikte şehre uygun ve uygulanabilir projeler ortaya koyduklarını fakat bu projelerin hayata geçirilmesinde Belediye’nin yeterli kaynağı olup olmadığını kendileri dahil hiç kimsenin bilmediğini söyledi.

“ANLAŞILAN O Kİ BELEDİYE GIRTLAĞINA KADAR BORÇ İÇERİSİNDEDİR”

Defalarca bunu basın yolu ile dile getirmelerine rağmen mevcut Belediye yönetiminin Belediye bilançosunu herkesten sır gibi gizlediğini kaydeden Özdamar, “Bu davranışa göre anlaşılan odur ki Belediyemiz gırtlağına kadar borç içerisindedir. Eğer öyle ise hiç kimsenin bu halkın kaynaklarını sorumsuzca harcama ve kendisinden sonra gelenlerin elini kolunu bağlama yetkileri ve hakları bulunmamaktadır.  Halk adına görev yapanların böyle bir davranışa girmeleri de uygun ve etik değildir. Israrla soruyoruz. Belediyemizin borcu ne kadardır?” dedi.

“KAMPANYALARIN PARALARI NEREDEN GELİYOR”

Kampanya masraflarına bakıldığında her iki adayında hesapsız harcama yaptıklarının gözlendiğini ifade eden Özdamar, şöyle konuştu: “Kamuoyu bu harcamaların kaynaklarını merak ediyor. Ortalıkta söylenen rakamlar Gümüşhane ekonomik şartlarında oldukça büyük olup, bu rakamların izahı da manidardır. Dile getirilen rakamlar 2 milyonla 3 milyon arasındadır. İlimiz şartlarında ve ekonomik yapısında bu rakamların harcanmasının karşılığı nedir. Başkan adaylarının böyle harcamaları karşılayacak fonları mevcut mudur? İnsanın aklına Belediye başkanlığının kazanç kapısı olarak görülmesi geliyor. Buna da şaşırmamak gerek, çünkü günümüzde helal haram kavramı ortadan kalkmıştır.  Gözümüzün önüne son 12-15 yılda görevlerinden dolayı sülalelerinin karun kadar zengin olduğu şahıslar gelmektedir. Denetleyen yok, soran yok, nasıl bu kadar zengin oldun diyen hiç yok. Ama bizim unutmadığımız olgu ise “Yukarıda Allah var” bunlarında hesabı kesinlikle sorulacak.”

“SEÇİLEN BAŞKAN ÇAY PARALARINI CEBİNDEN Mİ ÖDEYECEK?”

Açıklamasında, Belediye sosyal fonlarının ve temsil ödeneklerinin seçim kampanyaları süresince harcandığını da öne süren Özdamar, Mart ayı sonuna kadar bu ödeneklerin harcanması halinde seçilen Başkanın temsil ödeneğinin nereden karşılanacağını sorgulayarak, “Demek oluyor ki seçilen başkan çay masraflarını bile kendi cebinden karşılayacaktır. Sosyal fonlar bitirildi ise bu ildeki fakir fukara geri kalan 9 ayda nasıl yardım alacaktır? Bunun izahı nasıl yapılır onu da Sayın Belediye Başkanına ve denetleme yetkisi olan iktidar partisine soruyorum. Demek ki ikisinin de birbirinden farkı Yok. Her ikisi de yolsuzluk batağında yüzüyor, çırpındıkça batıyorlar.” diye konuştu.

“HALKIMIZA SÖZ VERİYORUZ, BİZ MAZİMİZDE OLDUĞU GİBİ TEMİZ KALACAĞIZ”

CHP olarak temiz siyaset dediklerini ve halka da söz verdiklerini kaydeden Özdamar, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Biz mazimizde olduğu gibi, temiz kalacağız. Bu ülkenin her taşının altında olduğu gibi bu şehrin kuruluşunda da partimizin ve merhum Belediye Başkanımız Sabahattin Aytaç’ın emeği bulunmaktadır. Onların hatıralarına dayanarak bu ülkeyi ve bu ili hiç kimseye soydurmayacağız.  Onun için hırsızlığa yeltenenlerin ellerini kıracağız.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *