ProjeNK Girişimcilik & İnovasyon Merkezi kuruldu

Girişimcilikle ilgili çok sayıda fırsata sahip olan Gümüşhane’de ProjeNK Girişimcilik & İnovasyon Merkezi kuruldu.

ProjeNK Girişimcilik & İnovasyon Merkezi kuruldu

Girişimcilikle ilgili çok sayıda fırsata sahip olan Gümüşhane’de ProjeNK Girişimcilik & İnovasyon Merkezi kuruldu.

Merkezin kurucusu Nurbanu Kaya, ProjeNK Girişimcilik&İnovasyon Merkezi’ni kurarak vatandaşlara artık fikirlerini harekete geçirmeyi, iş fikirleri ile kendilerine yeni sektörlerde veya mevcut pazarda yer almalarını sağlayacak proje ve hibe hizmetlerini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gümüşhane’de girişimcilik fırsatlarına karşın tek eksikliğin bu fırsatları görüp bir iş fikrine dönüştüren girişimci sayısının az olması olduğunu kaydeden Kaya, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan 6676 nolu Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 26 Şubat 2016 tarihli ve 29636 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Ar-Ge teşviklerine ilişkin mevzuat temel olarak; 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu,5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun,5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nda düzenlenmektedir. Öte yandan Girişimci Adayları ve Girişimciler ile ilgili Mevzuatlar çeşitli hibe programlarıyla da genişletilmiştir. Artan bu Devlet Destekleri ve Kalkınma Bakanlığının Mevzuat uygulamaları ile birlikte pek çok Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK’lar, Üniversiteler, Üniversite Öğrencileri, Girişimci Adayları ve Girişimciler, Kobi’ler.. pek çok gerçek ve tüzel kişileri ilgilendiren Kendi Kapasitelerini Geliştirme ve Katma Değer artırıcı faaliyetlerinde teşvik edici yaklaşık ulusal ve uluslararası olmak üzere 318 Hibe Programı yürürlüğe girmiştir” dedi.

Kaya, ProjeNK Girişimcilik&İnovasyon merkezinde eğitim, sağlık ve iş geliştirme olarak verilen hizmetleri şu şekilde sıraladı: Girişimcilik hizmetleri (Kosgeb,Tübitak Bigg,Genç Girişimciler için Erasmus Programı..), girişimcilik eğitimleri (Girişimciler için Finansal Okuryazarlık 1 günlük Sertifikalı Eğitim ve Erasmus+ Ka2 Stratejik Ortaklıklar “Uluslararası Tekno Girişimcilik 1 günlük Sertifikalı Eğitim), 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, 1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı başta olmak üzere diğer TÜBİTAK Programları, TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları), Kırsal Kalkınma Destekleri, Kalkınma Ajansları Hibe Programları, Horizon2020 Uluslararası Hibe Programları, Tekno Yatırım (Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı), Ar-ge Merkezi Kurulumları, Marka ve Patent Hizmeti.

Karşıyaka Mahallesi Halit Zarbun Sokak  Kat:7 Gümüşhane adresinden ulaşılabilen merkeze iş fikirleri için nbanu@projenk.net adresinden iletişim sağlanabiliyor.

(Bu bir tanıtım yazısıdır)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER