20 yıl sonra Genç’te

Bingöl’ün Genç ilçesinde 1997-1999 yılları arasında görev yapan ve bölgede ‘Efsane Kaymakam’ olarak tanınan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında 20 yıl sonra ilçeye gitti.

20 yıl sonra Genç’te
HABERİN GALERİSİ
20 yıl sonra Genç’te

20 yıl sonra Genç’te

Bingöl’ün Genç ilçesinde 1997-1999 yılları arasında görev yapan ve bölgede ‘Efsane Kaymakam’ olarak tanınan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında 20 yıl sonra ilçeye gitti.

İçişleri Bakanlığı’nın himayelerinde Gümüşhane ile Bingöl illeri arasında gerçekleştirilen ‘Kardeşlik Köprüsü Projesi’ kapsamında beraberindeki Gümüşhane heyetiyle birlikte Bingöl’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Vali Memiş, ziyaretlerinin son gününde, 1997-1999 yılları arasında Kaymakamlık görevinde bulunduğu Genç ilçesini ziyaret etti.

İlçe girişinde yüzlerce Gençli vatandaş tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Memiş, daha sonra Genç Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Gençlilerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, ilçe girişindeki karşılamadan dolayı mahcup olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Hakikaten bu sevgiye layık olabildiysek ne mutlu bize. Bu sevgi insana daha büyük sorumluluk veriyor. Genç’ten ayrılalı 20 yıl oldu ama ben bir gönül elçisi olarak gittiğim her ortamda hem Bingöl’ü hem de Genç’i anlatıyorum” dedi.

Kardeşlik Köprüsü Projesi’nin mimarı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür eden Vali Memiş, yaklaşık bir ay önce Bingöl heyetini Gümüşhane’de ağırladıklarını ve kendisinin de hasret giderdiğini ifade ederek, “Şimdi de bizler buradayız. Bingöl’de, Solhan’da ve özellikle de benim memleketim Genç’te 2-3 gündür çok iyi ağırlanıyoruz. Kardeşlik çok önemli. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için 81 vilayet mücadele ediyor. Ama sizler daha fazla mücadele ediyorsunuz. Sizler maalesef bölücü terör örgütüyle çok daha fazla mücadele ediyorsunuz ben bunun şahidiyim” şeklinde konuştu.

20 yıl sonra geldiği Bingöl’de ve Genç’te kamu alt yapı yatırımlarının ülkenin her yerinde olduğu gibi yapıldığını ve yapılmakta olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Memiş, “Bingöl adeta kavşak noktası olmuş. Genç de mukayese edersek diğer ilçelerimize göre daha fazla büyümüş, daha fazla gelişmiş. Başta Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, kutluyorum” dedi.

Genç’te görev yaptığı sürede adil olmaya gayret ettiğini belirten Vali Memiş, “Güç odaklarının, çıkar gruplarının ve menfaat odaklarının Kaymakamı olmadık. Şuanda da yine aynı şekilde onların Valisi değiliz. 1997-1999 yılları arasında imkânım, bilgim ve görgüm ölçüsünde Genç ilçesinin kamu kaynaklarından maksimum yararlanması için elimden geleni yaptım. Şuanda da Gümüşhane Valisi olarak bütün ilçeleri ve köyleriyle Gümüşhane’nin yararlanması için gecemi gündüzüme katıyorum” diye konuştu.

Kültür Merkezi’ndeki programın ardından beraberindeki heyetle birlikte ilçe merkezinde yürüyüş gerçekleştiren Vali Memiş, esnaf ve vatandaşlarımızla sohbet ederek, hasret giderdi.

Daha sonra, Kaymakamlık yaptığı eski Hükümet Konağı bahçesindeki etkinliğe katılan Vali Memiş’e Gençliler tarafından sürpriz yapılarak doğum günü kutlaması yapıldı.

Genç’teki programında son olarak Öğretmenevi bahçesindeki akşam yemeğinde Gençlilerle buluşan Vali Memiş, daha sonra Bingöl’den ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER