Başkan Çimen yapımı devam eden projeleri Gümüşkoza’ya anlattı

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığına 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçilen Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte ilklere imza atmaya devam ediyor.

Başkan Çimen yapımı devam eden projeleri Gümüşkoza’ya anlattı
Gümüşhane’de Belediye Başkanlığına 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçilen Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte ilklere imza atmaya devam ediyor.

Başkan Çimen, Gümüşkoza Gazetesi Yazıişleri Müdürü Muhammet Çelik’e yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 2015 yılının Gümüşhane’de şantiye yılı olacağını açıkladıklarını hatırlatarak, bu yıl kentte yaklaşık olarak 35 milyon liralık yatırımın başlangıcını yaptıklarını kaydetti.

Belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çimen, Gümüşhane’de AK Parti’den seçilen ilk Belediye Başkanı olduğunu belirterek, “Göreve gelişimizin ardından yaklaşık olarak bir yılık süreçte tüm planlamalarımızı yaptık. 2015 yılının şehrimizde şantiye yılı olacağını ve projelerimizin hepsine başlayacağımızı açıklamıştık ve Allah’ın izni ile şehrimizi şantiyeye çevirdik. Tabi bir yılık süre içerisinde planlamalarımızı yaparken de boş durmadık. Şehrimizde acil olan ve yapılması gereken işleri de yaptık. Daha önceki dönemde yapılamayan hatta tabiri caizse üstün körü yapılan çalışmaları da yeniden ele alarak sorunsuz şekilde tamamladık” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Kentte ilklere imza attıklarını belirten Başkan Çimen, “Harşit Çayımızı kanalizasyon atıklarından kurtaracak olan projemizin başlangıcını verdik. Daha önce iptidai bir şekilde yapılan kanalizasyon hattı yetersiz kalıyor ve şehrimizin kanalizasyon atıklarının yüzde 50’si dereye akıyor. Göreve geldiğimizde bu durumun önüne geçmek istedik ve planlamalarımızı yaptık. Ancak Belediye kaynakları ile bunu başaramayacağımızı biliyorduk. Bu nedenle girişimlerde bulunduk ve projemizi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın üstlenmesini sağladık. Projemizin tutarı yaklaşık olarak 3 milyon lira. Yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda oluşacak olan hatta, en küçüğü 300, en büyüğü 800’lük borular döşenecek. Şuan hali hazırda kullanılan boruların en büyük ebadı 200’lük boru. Proje Bağlarbaşı Mahallemizden başladı ve neredeyse Eskibağlar Mahallemize kadar geldi. Projemizin tamamlanmasının ardından Harşit Çayı’nı atıklardan temizleyeceğiz. Buradaki dere ıslah çalışmalarının da tamamlanması halinde burası şehrimizin gerdanlığı haline gelecek” ifadelerine yer verdi.

10 MİLYON LİRALIK MODERN PAZARYERİ PROJESİ START ALDI

Modern pazaryeri çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Çimen, “Gümüşhane insanına yakışmayan bir pazaryerimiz vardı. Bunu ortadan kaldırmak istedik. Kıbrıs Çarşısı’nda yapacak olduğumuz  13 bin metrekarelik modern pazaryeri projemizin başlangıcını daha önce yapmıştık. Şimdi Allah’ın izni ile ihalesini de gerçekleştirdik. Ancak istemediğimiz bazı sonuçlarla karşılaştık. Burada bulunan 6 işyeri sahipleri ile anlaşma sürecimiz uzun sürdü. Ayrıca projemiz 3 ay Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda bekledi. Sonunda projemiz kabul edildi. İşyerlerinin de yıkımını gerçekleştirdik. Ancak şimdi de daha önce 9 kat imar verilen binanın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaması için fore kazık sistemini burada uygulayacağız. Tabi bunlar hep sürecin uzamasına neden oldu. İnşallah inşaat çalışmalarına kısa süre sonra başlayacağız. Burada uygulayacak olduğumuz projemiz örnek bir proje özelliğine sahip. Projemiz yaklaşık maliyeti 10 milyon 900 bin liraya mal olacak. Belediye tarihinde bu kadar yüksek tutarlı bir proje daha önce yapılmadı. İnşallah biz bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

GENÇLİK PARKI İNŞAATI SÜRÜYOR

Kentte yıllardır atıl durumda bulunan eski Atatürk stadyumunda Belediye olarak Gençlik Parkı yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, “19 Mayıs 2015 tarihinde dönemin Milli Savunma Bakanı sayın İsmet Yılmaz’ın katılımıyla projemizin temelini attık. Şuan çalışmalarımız hızla sürüyor ve burası kısa süre sonra tamamlanacak. Projemiz şehrimiz için planladığımız önemli projelerimizin arasında yer alıyor. Çünkü burası da insanlarımızın nefes alacağı bir alan olacak. Her iki proje tamamlandığında bura alan ve Karşıyaka Tabiat Parkı vatandaşlarımızın nefes alabileceği ortamlar oluşacak” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çimen, “Gençlik Parkı Projemiz, şehrin kalabalık nüfusunun sosyal alan olarak kullanabileceği, spor aktivitelerini gerçekleştirebileceği, çocuk park alanı, açık sergi alanı, küçük bir amfi tiyatro ve hepsinden önemlisi şehrin nefes alabileceği bir yeşil alan olacak. Gençlik Parkı Projemizin üzerinde bunlar yer alırken araç trafiğinde meydana gelen yoğunluğu en aza indirilmesi amacı ile altında yaklaşık 300 araç kapasiteli kapalı otopark yer alacak. 15 yılda 150 araçlık otopark yapılırken, biz daha 2 yıl olmadan 450 araçlık otopark yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞEHİR NEFES ALACAK

Başkan Çimen, sosyal alan projelerine de önem verdiklerin ve bu minvalde çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, “Bunların yanı sıra Gençlik Parkı yapıyoruz. 8 bin metrekare nefes alabileceğimiz alan olacak. Karşıyaka tabiat parkında 84 hektarlık alanın tescili yapıldı. Teleferikle buradan oraya gideceğiz. Gençlik Parkı’na gelen vatandaşlarımız araçlarını hemen gençlik parkımızın alt katında oluşturduğumuz otoparka park ederek, istedikleri anda teleferikle Karşıyaka Tabiat parkına gidebilecek. Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu projenin gelişim planını Belediyemizi ziyareti sırasında onayladı. Kısa sürede ihale edilecek. O bölgede inşallah şehrimizin bir sosyal alanı olacak. Projenin maliyeti yaklaşık 10 milyon lira. Yine Kent Ormanının alt tarafında 140 dönüm üzerine kurulu bir kent parkı yapıyoruz.  Tüm bu alanlar tamamlandığında insanlarımızın rahat nefes alabilecekleri ortamlara kavuşmuş olacağız” ifadelerine yer verdi.

KENT PARK VE HAYVAN BARINAĞI PROJESİ İNŞA EDİLİYOR

Çamlıca Mahallesi’nde Kent Park ve Hayvan Barınağı Projesi’nin inşa çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Çimen, “Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Topal mevkisinde 140 dönüm arazinin Gümüşhane Belediyesi’ne tahsis edildi. Buranın yaklaşık proje bedeli 2 milyon lira olarak belirlendi. Yapım çalışmalarına başladık. Söz konusu alanda yalnızca hayvan barınağı yapmayacağız. Belediyemize tahsis edilen 140 dönümlük arazi üzerinde bin 500 metrekarelik alana Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi’ni kuracağız. Geri kalan diğer yerleri doğal yaşam alanları olarak planladık. Burada yapılacak olan barınak ile Gümüşhane’deki yardıma ve bakıma muhtaç hayvanlara sahip çıkılacak. Hayvanlar burada her mevsim barınabilecekler” diye konuştu.

HER MAHALLE ‘ÖRNEK MAHALLE’ OLUYOR

Kentte ‘Örnek Mahalle’ projesi başlattıklarını kaydeden Başkan Çimen, “Şehrimizde yıllarca ihmal edilen mahallelerimizde topyekun bir çalışma başlattık. Bu kapsamda projeler hazırladık ve ilk projemizin başlangıcını Yeni Mahallemizde verdik. Burada oluşturacağımız ‘Örnek Mahalle’ projemizin arazi dolgu işlemleri tamamlandı. Şimdi mimari yapıların çalışmalarına başlıyoruz. Temellerimiz kazıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarımızda bir ilk olma özelliği taşıyor. Burada sosyal tesis, Gümüşhane evi modelinde muhtar ve taziye evi yapacağız. Yine projemiz kapsamında çocuk parkı, oturma alanları, peyzaj düzenlemeleri, Yunus Emre Cami ön kısmında bulunan cami şadırvanında peyzaj düzenlemesi yapılacak. Burada projemizi uygulamak için 5 bin metreküp duvar yaptık. Mahallemizde başlatmış olduğumuz çalışma ile gerek yol, gerekse kaldırımlarda da düzenlemeler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Çimen, Yeni Mahalle’nin ardından Hasanbey Mahallesi’nde de Örnek Mahalle çalışması başlattıklarını belirterek, “Bu güne kadar mahallelerimize önem gösterilmemiş. Her gittiğimiz yerde birçok eksiklikle karşılaşıyoruz. Bu güne kadar bir tane bile muhtar evi yapılmamış. Ama Allah’ın izni ile şimdi bunları yapmak bize nasip oldu. Yeni Mahallemizin ardından Hasanbey Mahallemizde de Örnek Mahalle çalışmalarına başladık. Burada da dolgu işlemlerimizi tamamladık. Temwl atma aşamasına geldik. Bu nedenle yıllardır ihmal edilen mahallelerimizi daha güzel hale getireceğiz. Hedefimiz her mahallemizi ‘Örnek Mahalle’ haline getirmek” ifadelerine yer verdi.

YENİ MEZAR ALANI OLUŞTURULUYOR

Kent merkezinde yeni mezarlık alanı oluşturma çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Çimen, “Emirler Mezarlığının hemen üst tarafında bulunan alana yeni mezar alanı oluşturuyoruz. Bu kapsamda Yeni Mahalle’de yaklaşık 15 bin metrekarelik yeni bir mezar alanı oluşturma çalışması başlattık. Yapacak olduğumuz yeni mezar alanı oluşacak olan duvarlar ile yol seviyesinden biraz yukarıda kalacak. Bu nedenle burada inşa edecek olduğumuz şadırvanın içerisine bir asansör koyacağız. Mezar alanının kilitli parke ve aydınlatmasının yanı sıra mevcut tüm mezarlara numara verilip, mezarlık bilgi sistemi de oluşturacağız” dedi.

ŞEHRE 5 YENİ SU DEPOSU YAPILIYOR

Başkan Çimen, şehrin artan su ihtiyacına karşılamak için yürüttükleri çalışmalar kapsamında 5 yeni su deposu yapıklarını belirterek, “İller Bankası’nın Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapımına başladığımız 5 yeni su depomuzun yapımı devam ediyor. Projemizin yaklaşık olarak 3 milyon liraya mal olacak. Su depolarımızın en küçüğü 200, en büyüğü de 1000 metreküp su kapasitesine sahip. Bağlarbaşı Mahallemizde 2, Eskibağlar Mahallemizdeki yeni devlet hastane bölgesine,  Karşıyaka ve Özcan Mahallemizde 1’er olmak üzere toplamda 5 su deposu yapıyoruz. İnşallah yıl sonunda tamamlanacaklar” dedi.

‘DESTEK VATANDAŞIMIZDAN, HİZMET BİZDEN’

Başkan Çimen, Gümüşhane’ye ve Gümüşhane insanına hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyduklarını kaydederek, “1 Kasımda ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir seçim var. Güçlü olmamız için, istikrarımızın sürmesi için üzerimize düşen vazifeyi hep birlikte yerine getirmeliyiz. Bizim güçlü olmamız için güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, ekonomik kalkınması, toplumsal huzuru için AK Parti’nin tek başına iktidar olarak yola devam etmesi gerekiyor. Bizim Gümüşhane’mize hizmet etmektir. Yatırımların hız kesmeden devam etmesi için AK Parti’nin tek başına yola devam etmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız geçmişe ve günümüze bakacak, kararını verecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER