Gazeteciler Cemiyet iftarında buluştu

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti, her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde merkez ve ilçelerdeki yazılı basın ve ulusal ajans temsilcilerini bir araya getirdi.

Gazeteciler Cemiyet iftarında buluştu
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti, her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde merkez ve ilçelerdeki yazılı basın ve ulusal ajans temsilcilerini bir araya getirdi.

Merkezde faaliyet gösteren Şehzade Restoranda düzenlenen ve keyifli bir ortamda gerçekleşen programa Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Cemiyet eski Başkanı ve Demokrat Gümüşhane Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Sadık ve gazeteciler katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan ve katılımcılara teşekkür eden Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü; “Mübarek Cuma günü ve gecelerin en hayırlısı Mübarek Kadir Gecesi’nde bir araya gelmemizi çok anlamlı buluyorum. Bu sebeple Mübarek Ramazan ayının bir kez daha milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum. Genç bir Cemiyet Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti, geride bıraktığı yıllarda hep Gümüşhane’nin menfaatleri için hareket etmiş ve gerektiğinde elini taşın altına çekinmeden koymuştur, koymaya da devam edecektir” dedi.

Son dönemde önemli oranda azalış gösteren kamu ve özel ilanlar neticesinde gazetelerin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Köprülü; “Azalan ilanların yanı sıra maalesef birkaç kurum hariç, ödemeleri uzatarak ikinci zorluğu yaşamamıza sebep oluyorlar. İlanları azalan birçok ilde Kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri gazetelere ilan-reklam gelirleriyle destek verirken bizde kurumlar ödeme yapmıyor, diğer kesim bir ciklet parası verip bayiden gazete almıyor. Bu şartlarda hala dimdik durarak gazetecilik ilkeleri doğrultusunda ayakta kalmaya çalışan meslektaşlarımı kutluyorum. Yerel basın, yerelin, halkın sesidir. Bu nedenle tüm Gümüşhaneliler, seslerine sahip çıkmalıdır. Tekrardan mübarek gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER