Gümüşhane'nin parlayan yıldızı açıldı

Gümüşhane’ye konaklama anlamında seviye atlatacak önemli bir yatırımı kazandıran İş adamı Zekai Araz, resmi açılışın ileriki bir tarihte yapılacak olmakla birlikte RAMADA Gümüşhane’nin bugünden itibaren misafir ağırlamaya başlayacağını söyledi.

Gümüşhane'nin parlayan yıldızı açıldı

Gümüşhane’ye konaklama anlamında seviye atlatacak önemli bir yatırımı kazandıran İş adamı Zekai Araz, resmi açılışın ileriki bir tarihte yapılacak olmakla birlikte RAMADA Gümüşhane’nin bugünden itibaren misafir ağırlamaya başlayacağını söyledi.

RAMADA Gümüşhane ile şehrin beş yıldızlı bir konaklama mekanına kavuştuğunu kaydeden Araz, “Otel işletmemiz Gümüşhane’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Gümüşhane’nin yalnızca konaklama ihtiyacına değil hizmet sektörüne de RAMADA Gümüşhane ile yeni bir soluk kazandıracaklarını dile getiren Araz, otelin kurulma aşamasından bugününe kadar hikayesini anlattı.

“100 Kişilik Otel Yok”

Ankara’da Otelciler Federasyonu Başkanlığı’nın ve turizm acentalarının toplantısı vardı. Allah nur gölünde yatırsın Ali Osman Ulusoy ile birlikte o toplantıya birlikte gittik. Bu toplantıyı izledim. Ardından bu ekiple toplantı yapmak istedi. Bazı araştırmalar yaptık. Yaptığımız araştırmalara göre özel firmalar Gümüşhane’ye gelmiyordu. Bütün turizm firmalarının istekleri şunu söyledi ki, Gümüşhane’de 100 kişinin konaklayabileceği bir otel yok. Biz turisti nereye getirelim. Ayrıca alışveriş yapabilecekleri mekanlar da yok.

“Turistler Geri Dönüyor “

Gümüşhane’ye turistler geldiğinde turizm bölgelerini görüp geri dönüyorlar. Mesela Ankara’dan 3 tane profesör buraya getirdim. Gelen turizmciler, araştırmalar yaptılar. Otelde ne istiyorlar, onu öğrendik. Biz de bu otelde onu oluşturduk. Bürokratlar olsun, turistler olsun gelip burada kahvaltısını yapacak. Öğle yemeğini de yiyecek. Restoranımız olacak burada. Bu eksiklikleri gidermek için yola çıktık.

“Neden Gümüşhane’de Yemesinler”

Geçtiğimiz günlerde araştırmacı misafirlerimi Trabzon’a getiriyordum. Maçka’da 3 tane otobüs vardı. Arkadaşlar orada turizm rehberleri ile görüştüler. Rehberler bize dediler ki sabah 9’da Gümüşhane’ye gidiyoruz. Karaca mağarasını görüyoruz. Daha sonra öğle yemeğini yemek için tekrar Maçka’ya döndüklerini söylüyorlar. İyi ama bu insanlar Gümüşhane’de neden yemek yemesinler. Biz de ilimizde böyle bir eksikliği gidermek için çalışma başlattık.

“İstihdama Katkı Verecek”

Otelimiz; 101 oda, 5 süit, 1 kral dairesi ve 250 yatağı ile konaklama imkanı sağlayacak. Ayrıca bölgesel olarak düğün salonu ihtiyacını da giderdik. İki tane düğün salonu ve kongre salonumuz var. Aynı gecede iki düğün yapabilecek bir konsept var. Yani bit 5 yıldızlı otelde ne varsa burada en kalitelileri var. İlk aşamada otelimizde yaklaşık 60 kişilik bir personelimiz olacak. Arkasından çalışmalara göre bu istihdam sayısı 80-100 kişilik sayılara kadar çıkacak.

“Riski Göze Aldık”

Biz bu yatırımı Gümüşhane’ye kazandırırken bütün riskleri göze alaraktan yola çıktık. Bize en yakın il Bayburt. Orada da böyle bir konsept olmadığı, gelen misafirlerin Maçka’da, Trabzon’da konaklayıp tekrar Gümüşhane’ye geldiğini görüyoruz. Biz altyapıyı oluşturarak yola çıkıyoruz. Tüm hesapları yaparak yola çıkıyoruz.

“Öğrenciler Burada Kalmalı”

Torul civarında 110 konutluk bir çalışmamız var. Pek fazla satış yapmadık. Bu çalışmalar devam ediyor; bitmek üzere. Bu konutları yap sat şeklinde düşünüyoruz. Torul’da yine Villa Kent düşünüyoruz. Farklı çalışmalarımız da var ancak bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şuanda Gümüşhane’nin nüfusu 50 bin civarında. Bunun 20 bini üniversite öğrencilerinden oluşuyor. 20 bin öğrenci ne istiyor? Öğrencinin yaşaması için okuması için ne gerekiyor. Bunları iyi tespit etmek gerek. Ben bu istekleri bazı toplantılarda söylediğimde bize kızanlar çok oldu. Ama bunların araştırmaları ve çalışmaları iyi yapılarak öğrenciyi burada tutmak gerekir. Yapılan çalışmalar mekanına ve mevkisine uygun yapılmalı. Bunlar yapılmayınca hafta sonu bir bakıyorsunuz yarın bütün ekip Trabzon’da.

“İnşallah Daha İyi Olacak”

Yanlış anlaşılmasın Trabzon bizim ilimiz. Biz Trabzon ile birlikte bir mahalleyiz. Birbirimize destek olacağımız il Trabzon’dur zaten. Ama bunlar konuşulunca da insanlar rahatsız oluyorlar. Ama bütün ekip, öğrenciler herkes Trabzon’a gidiyor. Eğlenmek ve alışveriş yapmak için. Elbette Trabzon’a gidilip gelinmeli. Fakat Gümüşhane’de de bir alternatif oluşturulmalı. Belirli mekanlar Gümüşhane’de açıldı. Kafeler ve pastaneler açılıyor. İnşallah daha güzel çalışmalar olacak.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER