RAMADA 15 Eylül’de Açılacak

Gümüşhane turizmini seviye atlatacak bir yatırım olarak değerlendirilen RAMADA otelinin 15 Eylül tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

RAMADA 15 Eylül’de Açılacak

Gümüşhane turizmini seviye atlatacak bir yatırım olarak değerlendirilen RAMADA otelinin 15 Eylül tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Arazlar Grup tarafından Gümüşhane’ye kazandırılan yatırım ile ilgili Gümüşkoza’nın sorularını yanıtlayan Otel Genel Müdürü Veysel Sezen, resmi açılışın daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılması planlanmakla beraber RAMADA Gümüşhane’nin 15 Eylül’de deneme amaçlı hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Deneme süresinin açılışın ardından yaşanacak sürece bağlı olduğunu kaydeden Sezen, “Hizmet vermeye başladığımızı deneme süresi boyunca, otelimizde ki sistemler kontrol edilecek, bütün departmanlarımız ile çalışmaya başlayacak, yaşanacak aksilikler giderilecek, değişmesi gerekenler değiştirilecek. Daha sonra resmi açılış töreni için gelecekler belirlenecek. Diplomatlar olsun, bürokratlar olsun kim gelecekse onların programları dahilinde hareket edilecek” dedi.

Toplam 220 Beş Yıldızlı Yatak

RAMADA Gümüşhane’nin Arazlar Grup bünyesinde gerçekleştirilen bir yatırım olduğunun altını çizen Sezen, “Otelimiz 99 adet standart oda, 6 süit oda ve bir kral dairesi olmak üzere 106 oda halinde. Toplam yatak sayımız ise 220. Bunun yanında çok amaçlı salonlarımız var. Otelimizin en üst katında toplantı, düğün, balo, Workshopp, gibi her türlü etkinliklerin yapılabileceği 350 kişilik çok amaçlı salonumuz var. Lobinin bir alt katında da 600 kişilik birçok amaçlı salonumuz daha var. Ayrıca biri 80, diğeri 50 kişilik büyüklükte iki toplantı salonu ve birde küçük ölçekli toplantı salonumuz var. Yine alakart restoranımız var. Teras katları ile beraber, açık büfe kahvaltı ve alakart yemek servislerimizin olduğu bir restoranımız var. Kafeteryalar ve lobi barımız olacak. Spa katımızda günün yorgunluğunun atılabildiği; Türk hamamı, buhar odası, saunası, masaj odaları ile beraber bir spa katımız olacak” diye konuştu.

Marka Standart Getiriyor

Toplamda 13 katlı 12 bin metrekare alana sahip markalı bir otel olduklarına vurgu yapan Sezen, “Yatırıma başladığımızda Arazlar otel olarak başladık ancak, daha sonra markaya dahil olmak istedik. Çünkü marka; belli bir standartta bu işin yürütülmesini, bağımsız denetim kuruluşları ile denetlendiğiniz için de sürekli bu standardı korumanızı sağlıyor. Gümüşhane için de markalı otel önemli.  Marka, hem Gümüşhane’ye hem de turizme değer katmış oluyor” şeklinde konuştu.

80 Kişi İstihdam Edilecek

Gümüşhane’nin Zenginliği Bitki Çeşitliliği    Gümüşhane’nin Zenginliği Bitki Çeşitliliği
Otelin açılışı ile birlikte yaklaşık 50 personelin istihdam edileceğini dile getiren Sezen, “Bu istihdam işin potansiyeline bağlı olarak artış gösterecek. Tam kapasiteye ulaştığımız zaman 70 ila 80 arasından bir personel çalışıyor olacak” ifadelerini kullandı.

Dere Islahı Yapılmazsa Açılış Olmayacak

Otelin açılmaya hazır olduğunu ancak çevrede kendilerinden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı açılışın gecikebileceğinin altını çizen Sezen,”Önümüzden bir dere geçiyor. Bu derenin ıslahı hala yapılmış değil. Hala oradan lağım akıyor. Otelin restoranında yemek yiyen insanlar şu anda o derede akan lağıma bakıyor. Bu şartlarda oteli zaten açamayız. Çevre düzenlemesi yapamıyorum. Misafirimi toprak yoldan götürerek nasıl oteli açayım. Biz oteli bitirmiş olsak da dere ıslahı yapılmadan bizim önümüz açılmaz. RAMADA buraya gelip otel açılabilir talimatı verdikten sonra ancak yatırımdan işletmeye geçebileceğiz. Onay vermeleri gerekiyor. RAMADA’nın yetkilisi dün buradaydı. Bize;“Siz bu oteli her şeyiyle beraber bitirseniz bile bu dere burada bu şekilde olduğu sürece ben işletme izni vermem” dedi. Hemen yan tarafımızdaki, derenin ıslahı olmadan otelimizin açılması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER