Rektör Zeybek gazetecilerle buluştu

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde üniversite yönetimiyle birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle gazetecilerle buluştu. Rektör Zeybek, en çok tartışılan konulardan şehir-üniversite kaynaşması ve profesör sayısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Zeybek gazetecilerle buluştu

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde üniversite yönetimiyle birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle gazetecilerle buluştu. Rektör Zeybek, en çok tartışılan konulardan şehir-üniversite kaynaşması ve profesör sayısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Zeybek’in kendisiyle birlikte 5 profesör, akademisyenler ve rektör danışmanlarının katıldığı toplantı kampüs alanındaki Hasankeyf Cafe-Bistro tesislerinde düzenlendi.

Programın başlangıcında gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Rektör Zeybek, “Çalışmayan gazeteci olur mu merak ediyorum? Gazeteci eğer işini gerçekten kabullenmişse onun emekliliği olmaz. Emekli olan gazeteci hatırlamıyorum. Vefat edene kadar sektörün içerisindeler. Bizim için de sizler çok önemlisiniz” dedi.

“Eleştirinin haklı ve doğru yapıldığında katkı sağlayacağına inanıyoruz”

“Eleştirinin olmadığı yerde gelişme olmaz” tespitinde bulunan ve eleştiriye açık olduklarını kaydeden Rektör Zeybek, “Yaklaşık 20 bin öğrencisi ve bin civarında çalışanı olan bir kurumuz. Bizim yaptığımız işlerin içerisinde eksikler olabilir. Burası büyük bir kurum. Eleştirinin haklı ve doğru yapıldığında katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bizi rahatsız edecek tek tablo iftira boyutu. Basınımız bizim çok değerli paydaşımız” diye konuştu.

“Gümüşhane Üniversitesi için tuğla üzerine tuğla koyan herkese teşekkürler”

Dernekleşme aşamasından bugüne gelinceye kadar Gümüşhane Üniversitesi için tuğla üzerine tuğla koyan herkese, ilk yöneticilerden bugüne kadar tüm çalışanlara, hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür eden Rektör Zeybek, “2008 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde potansiyel olarak hem öğrenci sayısı hem de birçok özelliğiyle en önemli üniversiteler arasında yer alıyor Gümüşhane Üniversitesi” ifadelerini kullandı.

Göreve geleli bir yılı 25 Ocak’ta dolduracağını ifade eden Rektör Zeybek, “Yönetimimizle birlikte emaneti teslim edene kadar büyük bir aşkla çalışacağız” dedi.

“Üniversite-şehir kaynaşması demek üniversite adına birlikte düşünebilmek demektir, üniversite üretilen bilgiden önce şehrin faydalanması demektir”

Üniversite şehir kaynaşması demenin 100-200 Gümüşhanelinin hizmet alımıyla üniversitede çalışması demek olmadığının altını çizen Rektör Zeybek, “Üniversite-şehir kaynaşması demek üniversite adına birlikte düşünebilmek demektir, üniversite üretilen bilgiden önce şehrin faydalanması demektir. Uluslararası Gümüşhane sempozyumu düzenledik. Konuşulan konular Gümüşhane’nin turizmi, madenciliği, kültürel yapısı, eğitimiydi. İlk gün protokol katılımından sonra artık izleyiciler arasında istisnai isimler dışında Gümüşhaneli göremedik. Biz isterdik ki bu Gümüşhane’ye yansısın, halkımız katılsın, farklı kesimlerden insanlarımız burada sunulan tebliğlerden faydalansın. Bilgi bize rehberlik etmeli. O bilginin en üst seviyede üretildiği kurumdan elde edilen bilgiden öncelikle Gümüşhane’nin faydalanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“2 profesörle devraldık 17.si atama sürecinde”

Üniversitenin akademik yapısının da değiştiğini, 2 profesörle devraldıkları şuan 16 profesöre ulaştıklarını ve 17.profesörün de atama sürecinde olduğunu kaydeden Rektör Zeybek, “Bu sayı kısa sürede 40’a çıkacak. Profesör sayısının artması birçok konuda önemli. Dünya lisansüstü, doktora eğitimine doğru gidiyor. 3 doktora programımız vardı 6’ya çıkardık ama yeterli bulmuyoruz. Bütün ana bilim dallarında birkaç yıl içerisinde lisansüstü öğretim rahatlıkla yapılsın istiyoruz” dedi.

Kampüs alanı içerisinde kalan Fevzipaşa ilkokuluyla ilgili protokol imzalandığını, 24 derslikli okul talebinin Kalkınma Bakanlığına iletildiğini kaydeden Rektör Zeybek, Karayollarının devrettiği alan lojman yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“Gümüşhanemizin caddelerinde siyahi öğrenciler de uzak doğulu öğrenciler de gezsin”

Yabancı öğrenci sayılarının son derece az olmasından hareketle buna yönelik bir çalışma yaptıklarını dile getiren Rektör Zeybek, Erasmus, Farabi, Mevlana gibi programlarla dış ilişkileri daha çok kullanmak istediklerini belirterek, “Gümüşhanemizin caddelerinde siyahi öğrenciler de uzak doğulu öğrenciler de gezsin. Dünyanın çok farklı ülkelerinden üniversitelerle öğrenci değişimleri yapmak durumundayız. Önümüzdeki dönemde en önemli gayretlerden birisi bu olacak” dedi.

“Araştırma merkezimizde yüzbinlerce liralık aletler kullanılmadığı için akreditasyonları geçmiş”

Sürekli eğitim merkezi ve uzaktan eğitim merkezi gibi aktif olmayan birimleri de harekete geçirmek istediklerine değinen Zeybek, araştırma merkezinin de halka açılacağını belirterek, “Araştırma merkezimizde yüzbinlerce liralık aletler kullanılmadığı için akreditasyonları geçmiş, bir kısmı yine kullanılmadığı için fonksiyonlarını yitirmiş durumdaydılar. Onları da aktif hale getirerek hizmet verir hale getirdik. Özel sektöre de açtık. Şehirden ve bölgemizdeki diğer illerden numune talepleri de alıyoruz” diye konuştu.

2018 yılında sempozyum ve çalıştayların sayısı artacak

2018 yılında sempozyum ve çalıştayların sayısını artıracaklarını dile getiren Zeybek, kampüsteki peyzaj sorunu için ihale sürecinin devam ettiğini, özel bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Vakıf için destek talebi

Gümüşhane Üniversitesine vakıf kurulması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Zeybek, vakfın öğrenciler ve bilimsel araştırmalar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sadece puanı yettiği için öğrencilerin geldiği üniversite olmamalı. Bunu bursla desteklersek çok seçkin öğrencilerimiz de üniversitemize gelir. Vakıf hazırlıklarımız noktasında Gümüşhane’den ve Gümüşhanelilerden destek bekliyoruz” dedi.

“Öğrencilere ücretsiz internet yoktu” 

Göreve geldiklerinde kampüs içerisinde öğrenciler için ücretsiz internet erişiminin olmadığını, belirli mekanlarda hemen bu hizmeti devreye aldıklarını hatırlatan Zeybek, üniversite öğrencilerinin şehirden beklentilerini ve şehrin de üniversiteden beklentilerini içeren geniş kapsamlı bir beklenti analizi çalışmasının da sürdüğünü, tamamlandığında kitaplaştırıp kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

“Aliye İzzet Begoviç sempozyumu düzenlenecek”

Her yıl kültürümüze, dünyamıza katkı sağlamış bir isimle ilgili uluslararası etkinlik yapma kararı aldıklarını ifade eden Rektör Zeybek, bu noktadan hareketle bu yıl sonbaharda uluslararası Aliye İzzet Begoviç sempozyumu hazırlığı yapıldığını kaydetti.

Necmettin Yılmaz ve Atakan Öztürkmenoğlu’nun adı laboratuvarlara, Gümüşhaneli önemli şahsiyetlerin ismi kütüphane salonlarına verilecek

Geçtiğimiz yıl terör örgütü mensupları tarafından katledilen Gümüşhane Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği fakültesini kazandığını fakat kayıt yaptırmadığını öğrendikleri Gümüşhaneli şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ve kaya düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Atakan Öztürkmenoğlu’nun adının kendi fakültelerindeki birer laboratuvara verileceğini kaydeden Rektör Zeybek ayrıca merkez kütüphanedeki salonların bir kısmına Gümüşhaneli önemli şahsiyetlerin adının verilmesiyle ilgili hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, böylesine anlamlı bir günde düzenlediği toplantı için Rektör Zeybek’e teşekkür etti.

Toplantıda daha sonra gazeteciler Rektör Zeybek’e çeşitli sorular yöneltti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER