'Rakibin Soyunma Odasında İşimiz Olmaz'

TFF 1.lig hedefine adım adım yaklaşan Gümüşhanespor’un Play-Off çeyrek final maçında elediği Menemen Belediyespor galibiyetine gölge düşürülmeye çalışılıyor.

'Rakibin Soyunma Odasında İşimiz Olmaz'

TFF 1.lig hedefine adım adım yaklaşan Gümüşhanespor’un Play-Off çeyrek final maçında elediği Menemen Belediyespor galibiyetine gölge düşürülmeye çalışılıyor.

Play-Off çeyrek final maçında İzmir temsilcisi ile Gümüşhane Yenişehir Stadyumunda karşılaşan Kırmızı-Beyazlı ekip 2-0 geriye düştüğü maçı 3-3’e getirmiş, ilk maçta deplasmanda 2-1’lik skorun avantajı ile Mehmet Altıparmak ve öğrencileri turu geçen ekip oldu.

Gümüş Oyuna Gelmedi

Maçın son dakikasına kadar oyundan kopmayarak, disiplinli bir şekilde mücadele eden Gümüşhanespor son dakika bulduğu golle turu geçen taraf olması maç sonunda Menemen tarafından yapılan açıklamalar ile gölgede bırakılmaya çalışılıyor.

MKE Ankaragücü arasında oynanan maçta yaşanılan olaylar sonucunda, seyircimize 3 maç ceza verilmiş, sonrasında kötü gidiş başlamıştı. Çeyrek final maçında Menemen Belediyespor oyuncularının ve teknik ekibin bütün tahriklerine karşı sükunetini bozmayan Gümüşhanespor taraftarları takımını 90 dakika destekleyerek 12.  Adamın görevini yerine getirdi.

Menemen Belediyespor maçında, temsilcimizin birlik ve beraberliğinin en süt seviyeye ulaştığı ve yapılan yorumlar ile başarının gölgede bırakılamayacağını dile getiren Kırmız-Beyazlı ekibin teknik direktörü Mehmet Altıparmak, gazetemize yaptığı açıklamada, “Türkiye böyle maçlarda geri dönüşü sağlayacak takımların sayısı fazla değil. Maç sonunda inanılmaz bir sevinç hakimdi. Protokol tribünün bu sevince ortak olması bizi daha çok mutlu etti. Menemen takımını normal eleseydik bu kadar sevinmeyecektik. Hedefimiz bir üst tura çıkmaktı ve biz de bunu başardık. Bütün futbolcularımı üstün gayretlerinden dolayı tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

“Rakibin Soyunma Odasında İşimiz Olmaz”

Altıparmak, “Menemen maçında skor 3-3’e gelince onlardan bir oyuncu maçın bittiğini sanıp duşa gitmiş. Bu olayın bizle bir alakası yok. Bu arada hakem bir dakika daha oynatacağını söyledi. Sonrasında zaten maç devam etti. Bizim yaşanan olay ile bir alakamız kesinlikle yok, bizim onların soyum odasında bir işimiz de olmaz” diye konuştu.

Rakip takımdan, Menemen maçında hakemin bitiş düdüğünden sonra sahaya taraftarların girdiğine dair yapılan bazı açıklamalara anlam veremediğini kaydeden deneyimli Antrenör, “Maçtan sonra sahaya girmek isteyen taraftar oldu ama bu güvenlik ekibi tarafın engellendi, hatta taraftarlarımız bu konuda tartıştılar. Sahaya girenler yedek kulübesi ve görevli arkadaşlardı. İzmir’de yaptığımız ilk maçtan sonra sahaya girenler oldu ama bu konuyu kimse gündeme getirmedi. Bu olayların sahada kalması gerekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.

“Maçta 4-5 tane kırmızı kart çıkmalıydı”

Altıparmak, “Menemen takımı ikinci golü bulduktan sonra bize ve taraftarlarımıza yaptıkları hareketleri hiç tasdik etmiyoruz. Taraftarları kışkırtmaya yönelik hareketler oldu, bunlar hoş değil. Normalde maçın içerisinde 4-5 tane kırmızı kart gösterilmesi gereken Menemenli oyuncular vardı. Bizim oyunculara vuran hakeme vuran oyuncular vardı. Maçın belli bölümünde hakemle, bizle uğraştılar. Onların bu davranışlarını belli bir yerde normal karşılamak gerekiyor. Sezon boyunca göstermiş oldukları emekleri bitiyordu. Eğer hakem olaylara bu kadar çok müsaade etmeseydi, durum daha farklı olabilirdi” dedi.

Menemen Belediyespor’un üçüncü golünde bariz hatası olduğu görülen temsilcimizin kalecisi Hasan Hüseyin Akınay’ın oynadığı mevkinin hataya tahammül olmadığını söyleyen Altıparmak, maçın sonunda direk Hasan’ın yanına gittiğini ve ona moral verdiğini sözlerine ekledi.

“Hasan’la konuştuk, durumu çok iyi”

Altıparmak, “Takımın buralara gelmesinde Hasan’ın emeği tartışılmaz. Hasan’a futbolun içinde böyle şeylerin olduğunu anlattık. Şuanda hiçbir problemi yok, iyi durumda. Maç sonunda yaptığı hareketi rakip kaleci üstüne aldı. Hasan tamamen yaptığı hatadan sonra bizim gol bulduğumuz andaki duygu seline yakalandı. Bu sebepten dolayı bir hareket yaptı, birlikte rakip kaleci Bayram’ı arayıp hareketin ona değil tamamen duygusal olduğunu anlattık” ifadelerine yer verdi.

Gümüşhanespor’un kaliteli bir kadroya sahip olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı,“Büyük takımlar kaliteli oyuncuları kadrolarına kazandırmak ister. Menemen maçında da iki tanesi süper lig takımı olmak üzere birçok kulüp bizim oyuncularımızı izlemek için geldiler. Bunlar normal, futbolcularım da biz de bunlardan etkilenmiyoruz. Hedefimiz belli. 1.lige çıkmak için bütün mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha iyi oldukça daha iyi teklifler gelecektir. Biz işimize bakıyoruz” diye konuştu.

“Kulüp tarihine geçecek bir maçtı”

Altıparmak, “Her kulübün tarihinde önemli maçlar vardır. Seneler geçse de unutulmaz. Bundan önce Keçiören maçını söylemişlerdi. 1-0 geriye düşüp maç 3-1 kazanılmıştı. Menemen maçı da bu maçın üstüne geçti. Biz çok güzel geri dönüşler oldu. O anı yaşamak çok zor ama bizim içinde gurur verici. Ben oyuncularıma hiçbir zaman inancım azalmadı. Ben bu takıma güveniyorum. Menemen 3-2 öne geçince bile ben takıma kalkın bu maçı alın diye saha kenarından bağırmaya başladım. Şampiyon olmak çok kolay değil. Oyuncularımın eski azimlerinin geri gelmesi beni çok mutlu ediyor. Kastamonu maçına en iyi şekilde hazırlanıp Gümüşhane’ye avantajlı bir skor ile dönmek istiyoruz” dedi.

Altıparmak daha sonra şunları kaydetti:

“İlk maçın deplasmanda olmasını avantaj olarak görüyoruz. Deplasmanda oynadığın zaman atacağın bir gol rövanş maçı için önemi çok büyük oluyor. Bizim saha zeminimiz de çok iyi değil. Deplasmandan avantajlı skor ile gelip, bozuk zemini olan sahamızda da iyi oynayarak final kapısını açmak istiyoruz. Deplasmanda olmamıza rağmen hücum futbolunu oynayacağız, ama bunu tedbirli bir şekilde yapacağız.”

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER