Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8174 %0
50,4203 %0.05
6.120,20 % 0,17
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı

Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı

Gümüşhane’de 46. Turizm Haftası kutlamaları gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle başladı. Ana temasını Gümüşhane’nin yöresel lezzetlerinin oluşturduğu Turizm Haftası etkinlikleri 22 Nisan’a kadar sürecek.

640
Gösterim

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlamaları İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Çalık ve turizm işletmecilerden oluşan heyetin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Heyet daha sonra Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamlarında ziyaret etti. 

Ziyaretlerin ardından kutlamalar Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat’ın yaptığı ‘Gümüşhane’de Gastronomi Turizmi Paneli’ ile devam etti.

“Turizmde gastronomik unsurlar önemli bir yer tutuyor”

Turizm deneyiminde gastronominin artık çok önemli bir unsur haline geldiğini söyleyen Polat, “Hepimiz biliyoruz ki, gastronomik unsurlar turizm deneyiminde çok önemli bir hale geldi. Ayn zamanda seyahat için insanları motive eden en önemli faktörlerden birisi olarak değer buluyor, destinasyonlar için de birer çekicilik kaynağı. Baktığımız zaman destinasyonları çekici kılmada, hem de seyahate çıkacak insanları motive etmede çok önemli bir unsur olarak değer buluyor. Özetle seyahatin her bir aşamasında gastronomik unsurlar önemli bir yer tutuyor. Tüm bunlara ek olarak bir de destinasyonların pazarlanması, destinasyonların markalaşması ve rekabetçilikte öne çıkmasında da çok önemli bir unsur konumuna erişmiş durumda gastronomik unsurlar. Tüm bunlar için yani bir destinasyonun, gastronomik unsurları ile pazarlanabilmesi için öncelikli olarak bunların ne olduğunun ortaya çıkarılması, bunun hakkındaki potansiyelin ortaya konulması elbette önemli. Bilmediğimiz bir şeyi pazarlayamayız ve dolayısıyla destinasyon pazarlamasında bu unsurların kullanılması için, bu unsurların neler olduğunun bilinmesi çok önemli bir yer tutmaktadır. Aslında biz biraz da bunu Gümüşhane özelinde yapmaya çalışacağız” dedi.

Gümüşhane’de Gastronomi Turizmi Paneli Atatürk Üniversitesi Öğr. Gör. Erkan Denk, Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ebru Erdinç, Trabzon Rehberler Odası’ndan profesyonel turist rehberi Serdar Serhat Salantur, Ankara Radisson Blu Otel’den Executive Chef Uğur Gömeç ve Gümüşhane Ataç Konağı işletmecisi Hüseyin Kalaycı tarafından gerçekleştirilen sunumların ardından sona erdi.
 

Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı 1
1 / 5
Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı 2
2 / 5
Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı 3
3 / 5
Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı 4
4 / 5
Gümüşhane'de 46. Turizm Haftası başladı 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *