Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5514 %0.04
49,6591 %0.18
5.760,16 % 0,24
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de kadınların yol isyanı

Gümüşhane’de kadınların yol isyanı

Gümüşhane kent merkezinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ilk konutlar olan 1.etap TOKİ konutlarına ulaşım sorunu 200 konutta oturan kadınları isyan ettirdi.

539
Gösterim

Gümüşhane kent merkezinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ilk konutlar olan 1.etap TOKİ konutlarına ulaşım sorunu 200 konutta oturan kadınları isyan ettirdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce karayolundan TOKİ konutlarına ayrılan noktadaki “sağır kaya” bölgesinde yapılan ıslah çalışmalarıyla birlikte yolun kapanmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi yönetimi de kampüsün TOKİ konutlarına açılan C kapısını kapatınca TOKİ konutlarında özellikle kadınlar ve yaşlıların yol mağduriyeti başladı.

Hiçbir şekilde dolmuşun çıkmadığı TOKİ konutlarına ulaşmak isteyen vatandaşlar yapımına yeni başlanan ve bu nedenle de zaman zaman tehlike saçan yeni KYK yurdu inşaatı yanındaki yolları kullanmak zorunda kalıyor.

Evlerine ulaşmak için ya taksi tutmak zorunda kalan ya da yaklaşık bin metre boyunca dik rampaları yürümek zorunda kalan kadınlar, bir araya gelerek bu sorunların biran önce çözülmesi için basın açıklaması yaptı.

Bağlarbaşı Mahallesi, Turgut Yücel Sokak'ta yapılan 200 konutluk 1. Etap TOKİ konutlarının sakini olan kadınlar, önceki yıllarda üniversitenin C kapısı sayesinde dolmuş sorunu yaşamadıklarını fakat üniversite yönetiminin kapıyı kaya ıslahının başladığı tarihlerde sadece sivil araçların giriş çıkışına değil, üniversite personelinin de araçla giriş çıkışına, dolmuşlara da kapatmasını eleştirdi.

Hem TOKİ konutlarındaki 200 hanede hem de mahallede çok sayıda vatandaş, akademisyen ve öğrencinin kaldığını kaydeden kadınlar, “Bu iş başladığından beri ne pazara gidebiliyoruz ne de çarşıya. Dolmuş bu mahalleye gelemediği için mecburen yolda inip yaklaşık bin metre yürüyoruz. Eskiden dolmuş kapımıza kadar çıkıp üniversitenin içinden geçiyordu. Şimdi çalışmanın hemen ardından üniversitede de kapı kapandı. Bu kadar insanın mağduriyeti nasıl çözülecek. Okullar kapandı. Bari yaz tatili süresince üniversite yönetimi kapıyı açsın. Kaya ıslah çalışması okullar açılıncaya kadar biter ve bu sorun bu kadar kolay bir şekilde çözülür. Umarız yetkililer sesimizi duyar ve ulaşım hakkımızı bize geri verirler” diye konuştu.

Gümüşhane’de kadınların yol isyanı 1
1 / 6
Gümüşhane’de kadınların yol isyanı 2
2 / 6
Gümüşhane’de kadınların yol isyanı 3
3 / 6
Gümüşhane’de kadınların yol isyanı 4
4 / 6
Gümüşhane’de kadınların yol isyanı 5
5 / 6
Gümüşhane’de kadınların yol isyanı 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *