Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5818 %0.07
49,6536 %0.1
5.761,00 % 0,26
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Aşıya akrostiş şiirle dikkat çekti

Aşıya akrostiş şiirle dikkat çekti

Gümüşhane’de akrostiş şiirin ustalarından Coşkun Tuncer, Covid-19 aşı kampanyasına yazdığı “Haydi Gümüşhanem Aşıya” çapraz akrostiş şiiriyle destek verdi.

435
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranında yüzde 67,5'luk oranıyla Türkiye'de son sırada yer alan, yüzde 61,2'lik 2 doz aşı yapılma oranıyla TURUNCU kategoride yer alan Gümüşhane’de hem sağlık teşkilatı hem de kanaat önderleri vatandaşları aşı olmaya davet ediyor.

Kendisi de bir sağlık çalışanı olan Engelli Memur-Sen başkanı Coşkun Tuncer ise “Bir şiirde dizelerin ilk harflerinin yukarıdan aşağıya doğru sıralandığında anlamlı bir sözcük meydana getirmesi” olarak tarif edilen akrostiş şiiriyle vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Salgın sürecinde kapanma dönemlerinde de kendi çektiği fotoğraflarla süslediği “Evde Kal Gümüşhanem” ve “Teşekkürler Sağlık Çalışanları” adlı şiirleriyle yine örnek mesajlar verdiğini hatırlatan Tuncer, “Sağlık Müdürümüzün önderliğinde sağlık çalışanı arkadaşlarım aşılanma oranını yükseltmek için gece gündüz sahada. Hem onlara bu özverili çalışmada destek olmak hem de halkımızı aşı olmaya teşvik etmek bunu da farklı bir yöntemle dile getirerek farkındalık oluşturmak için aşı çağrımı Akrostiş Şiirle yaptım” dedi.

Şiir yazmayı, okumayı, harflerle ve kelimelerle oynamayı çok sevdiğini dile getiren Tuncer, “İlkokuldan beri şiir yazıyorum. Ortaokulda düzenlenen şiir yarışmalarında iki birincilik ödülüm var. Akrostiş Şiire lise döneminde merak saldım Akrotiş Şirin aslı dizelerin ilk harflerinin yukardan aşağı anlamlı bir sözcük olarak okunmasıdır. Türkçede karşılığı İlkleme’dir. Ben yukarıdan aşağı değil de çaprazını yazarak daha zor olanını yaptığımı düşünüyorum. Çapraz olanı tam bir denklem gibi hem harfler yukarıdan aşağı çapraz olarak yazılacak hem kafiye olacak hem de çıkan isimle şiir tamamen örtüşecek aksi halde şiirin bir anlamı kalmaz. Herkes sahip olduğu meziyetleriyle farkındalık oluşturmak ister ben de daha çok Akrostiş Şiirlerimle farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanımız ve 15 Temmuz için yazdığım Akrostiş Şiirlerimi çeşitli programlarda okudum ve çokta beğenildi. İcraatlarını beğendiğim veya çok sevdiğim yönetici ve dostlarıma, elimin kalemimi yazmaya ittiklerine yazdım. Özellikle Sağlık-Sen Genel Başkanımıza yazıp Antalya’da binlerce kişinin doldurduğu salonda kürsüden okuduğum şiir benim için ayrı bir heyecandı çünkü anons Gümüşhane’den Coşkun Tuncer şeklinde yapılmıştı. Akrostiş dışında yazdığım şiirlerde özellikle çok saygı duyduğum ilimizin değerleri, edebiyat dünyasının güçlü kalemleri Hışır Osman, Niyazi Karabulut ve Talat Ülker Hocalarımı örnek alıyor, Talat Ülker Hocamın şiirlerini okumayı çok seviyorum” şeklinde konuştu.

İşte Tuncer’in çapraz yazdığı akrostiş şiiri:

HAYDİ GÜMÜŞHANEM AŞIYA

Hayaller sona ermeden, hayatlar bitmeden,
YAsaklar geri gelmeden, korona tavan yapmadan,
BaYramlar mesafeye, kucaklaşmalar hasrete dönüşmeden,
PayDamız olsun vuslat, daha karanlıklar görmeden,
Haydİ Gümüşhanem Aşıya.

Algılara kanıp, keşkeler yaşamadan,
EŞi, dostu, sevdikleri ateşe atmadan,
AcIlara sevinçleri esir düşürmeden,
AleYhde söylemleri doğrulara hükmettirmeden,
DurmA, Haydi Gümüşhanem Aşıya. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *