Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5818 %0.07
49,6536 %0.1
5.761,00 % 0,26
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Ünlü, 8. dönem toplu sözleşme taleplerini açıkladı

Ünlü, 8. dönem toplu sözleşme taleplerini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Faruk Ünlü, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik kapsamlı talepleri kamuoyuyla paylaştı.

514
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

7 ana başlık altında 76 konuda toplam 429 maddeden oluşan taleplerle ilgili açıklama yapan Ünlü, geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik kayıpların telafisi amacıyla 2026 yılı Ocak ayında tüm memur ve emekli maaşlarına 7 bin 500 TL seyyanen zam, ayrıca aynı dönemde yüzde 30 oranında zam ve yüzde 10 refah payı, Temmuz ayında ise yüzde 20 oranında artış talep ettiklerini ve bu şekilde 2026 yılı için en düşük memur maaşına yüzde 92,3, ortalama memur maaşına ise yüzde 88,6 oranında zam öngörüldüğünü söyledi.

2027 yılı için de Ocak ayında yüzde 20 zam ve yüzde 10 refah payı, Temmuz ayında ise yüzde 10 zam talep eden sendikanın 2027 yılında toplamında yüzde 45,2 oranında bir artış hedeflediğini kaydeden Ünlü, “Bununla birlikte, Kira yardımı, Büyükşehir tazminatı, Isınma, giyinme, yemek, doğum, evlenme yardımı gibi yeni sosyal ödemeler, Eş yardımı, çocuk parası ve ölüm yardımlarının günün şartlarına göre artırılması, öncelikli beklentiler arasında yer alıyor. Ayrıca, 1. dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması, Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin Genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi ve Mülakatın kaldırılarak liyakata dayalı sistemin getirilmesi ’de talepler arasında yer aldı” dedi.

Ünlü, “8.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerimizin beklenti ve taleplerinin sonuca ulaşması adına Türkiye Kamu-Sen olarak üzerimize düşen tüm çabayı ve gayreti göstereceğiz. Toplu Sözleşme sürecinin kamu görevlilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *