Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8607 %0.06
50,9675 %0.29
6.230,21 % 0,60
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar

Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yapılan ‘Kürtün Pidesi’ inceliği ve lezzetiyle insanların kilometrelerce uzaktan gelmesine neden oluyor.

288
Gösterim

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yapılan ‘Kürtün Pidesi’ inceliği ve lezzetiyle insanların kilometrelerce uzaktan gelmesine neden oluyor.

Dünyaca ünlü Karadeniz pidelerine benzeyen fakat ince açılması, köy tereyağı kullanılması ve içinde kullanılan malzemelerin doğallığıyla ayrı bir lezzeti bulunan Kürtün Pidesi yiyenlerin beğenisini kazanıyor.

İlçe merkezinde 50 yıldan fazladır pidecilik yapan Yılmaz ailesinin fertlerinden Yakup Yılmaz, babasından sonra 25 yıldır pidecilik yaptığını kıymalı, kaşarlı, karışık, kuşbaşılı, kır pidesi, lahmacun çeşitlerini yemek için Gümüşhane merkez, Torul, Şiran, Giresun Eynesil, Görele, Doğankent, Tirebolu ve Erzincan gibi yerlerden gelen müşterileri olduğunu söyledi.

Yaptığı pideyi “Kürtün Pidesi” olarak adlandıran Yılmaz, ince açılmış hamuruyla diğer pidelerden ayrılan pideyi şu sözlerle anlattı: “Bu meslek ata, baba mesleğimiz. 50 yıldır Kürtün’de pidecilik yapıyoruz. Pidemizin özelliği hamurunun ince açılmış olması ve içinde kullandığımız malzemelerin doğal olması. Köy tereyağı, köy peyniri ve Kürtün’de yetişen hayvanların etini kullanıyoruz.”

Pide çeşitlerini yiyenlerin çok memnun kaldığını ifade eden Yılmaz, “Ben babamdan sonra 25 yıldan beri burada bu işi yapıyorum. Yazın daha iyi iş yapıyoruz. Kış mevsiminde düşüyor işlerimiz. Yiyenler çok memnun kalıyor ve teşekkür ediyorlar. Özellikle pidenin inceliğinden ve tereyağından gelen lezzetini beğeniyorlar” dedi.

Karadeniz sahilinde yapılan pidelerin Kürtün Pidesinden farkı olduğunu dile getiren Yılmaz, “Onlar bizden farklı yapıyorlar. Şekil olarak hemen hemen aynı da biz daha ince ve değişik yapıyoruz. Bizim pidemiz daha kaliteli. Bu konuda iddialıyım” diye konuştu.

Eski milli sporcu ve beden eğitimi öğretmeni Kayahan Aksoy ise “Doğankent’ten buraya özellikle pide yemeye geldim. Pidesi çok lezzetli. Haftada bir sürekli ziyaretçileri oluyorum artık. Diğer pidelerden farkı inceliği ve tereyağı kalitesi nedeniyle verdiği tat çok farklı. Bu pide yiyeni kendisine bağlıyor” ifadelerini kullandı.

Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 1
1 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 2
2 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 3
3 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 4
4 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 5
5 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 6
6 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 7
7 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 8
8 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 9
9 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 10
10 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 11
11 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 12
12 / 13
Bu pideyi yemek için kilometrelerce yol geliyorlar 13
13 / 13
Yorumlar
ÇOŞKUN PİDE VE PİZZA 6 yıl önce
YANİ SÖYLEMEK GEREKİRSE PİDEYE TEREYAĞI KATMIYOR DİKKATLİ İZLEYİN SÜLÜK YAĞI MARGARİN KULLANIYOR. GERÇEK PİDE ÇOŞKUN PİDE VE PİZZA DA ÇOŞKUN ANANIN ELLERİNDEN YENİR SAYGILAR ÇOŞKUN PİDE VE PİZZA
BEĞENME
0
CEVAPLA