Ara
Gümüşhane
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5159 %0.09
45,4106 %-0.06
4.302,51 % 0,03
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor

GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü tarafından mezun ve aktif öğrencilere yönelik “Hemşirelik Öğrenci Mezun Buluşması-2 Hemşirelikte Kariyer” paneli düzenlendi.

217
Gösterim

Hemşirelik Bölümü Mezunlarla İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, Dr. Öğr. Üyesi Nurşen Kulakaç, Araş. Gör. Dr. Cemile Aktuğ ve Burak Elik tarafından düzenlenen panel, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Çam, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Veli Çam, Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyesi ve öğrencileri ile AYAY Bölümü öğretim üyeleri ve hemşirelik bölüm öğrencileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız “Eğitim öğretimin temel odağında üç temel amaç vardır. Bunlardan birincisi eğitim öğretim, ikincisi araştırma geliştirme, üçüncüsü de toplumsal katkıdır. Bunlardan bir tanesi eksik olursa bir arada durmaları mümkün değil. Doğru bir hemşire, doğru bir mühendis, doğru bir öğretmen, doğru bir birey olabilmenin yolu bu üçayağı tamamlamaktan geçer. Bu üçayağı tamamlamayan üniversite, üniversite olmaz. Eskiden hemşirelik mesleği, tansiyon ölçmek ve pansuman yapmak anlamına gelirken, bugün bu meslek modern çağın modern meslekleri arasına girdi. Şuan salonda bulunan öğrenci arkadaşlarım size sesleniyorum: Sene sonuna geldiğinde 2209 A ve B projelerine odaklanın. TÜBİTAK tarafından verilen bireysel genç girişim donanımında kendi iş yerlerinizi kurmaya çabalayın. Artık dünya duvarlarla çevrilmiş, Amerikanvari kampüs sistemlerini terk etmiştir. Dünyada üniversite eğitiminde farklı ekoller vardır. Bunlardan bir tanesi İngiliz ekolüdür. İngiliz ekolünde amaç; bilim, bilim içindir. Oysa olması gereken bilim, toplum içindir. Biz toplumun ihtiyaçlarını gören, topluma katkı sağlayan, topluma entegre olan, toplumun ihtiyaçlarına, dertlerine deva olan, problemleri çözen tarafta yer aldığımızda meslek olarak üçüncü sacayağını ortaya çıkarmış oluruz” dedi.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevda Uzun ise konuşmasında öncelikli amaçlarının bölümden mezun olan öğrencilerimizle iletişimi arttırmak ve güçlendirmek olduğunu söyleyerek; “Gümüşhane Üniversitesi Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü farklı çalışmalar yürütmektedir. Mezunlarla iletişim Koordinatörlüğü’nün temel amacı üniversiteden mezun öğrencilerle iletişimi artırmak, mezunların kendi aralarında ve üniversite ile iletişimini sağlamak, üniversite mezunlarının ulusal ve uluslararası bilimsel ve kültürel deneyimlerinin gelişmesine ve zenginleşmesine yardımcı olmak, ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitenin tanıtımını yapmak, mezunlarımızın birikimlerini, Üniversitenin ve Türkiye’nin teknolojik, sosyal, kültürel gelişimine ve toplumsal duyarlılığın artmasına katkıda bulunacak şekilde yönlendirmek, mezunlarımıza iş bulmaları konusunda destek olabilecek veri bankası, mezun kılavuzları gibi kaynakları; Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi ile koordine halinde oluşturmaktır. Bizler de Hemşirelik Bölümü olarak mezunlarımızdan tüm öğrencilerin mezun bilgi sistemine kayıt olmasını, işe girdiklerinde ve iş değişikliği olduğunda bilgilerini güncellemelerini, fakülteleri, öğretim elemanları ile sürekli iletişim halinde olmaları, işbirliği yapmaları hatta çalıştıkları kurumlarda staj imkânları varsa bizim öğrencilerimize staj konularında yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Oturum Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak ve Araş. Gör. Dr. Cemile Aktuğ’un yaptığı etkinlik Gümüşhane Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ilk mezunlarından (2013) SHMYO’da çalışmakta olan Öğr.Gör. Hatice Oğuzhan ve Olcay Karaoğlu ile Gümüşhane Devlet Hastanesi hemşiresi Özlem Akpınar Men, 2019 mezun Gümüşhane Devlet Hastanesi Genel Cerrahi servis hemşiresi Ebru Gürsoy ve 2020 mezunu Erzincan Otlukbeli İlçe Devlet Hastanesi hemşiresi Çağrı Mıcık mesleki tecrübe, kariyer ve istihdam süreçleri hakkında öğrencilerle deneyim paylaşımında bulundu. 

Etkinlikte mezun öğrencilerin hangi kurumlarda çalıştıkları, akademik ve saha çalışmaları, hedeflerine ulaşmak için nasıl çalıştıkları gibi birçok konu ile ilgili görüşlerini aktararak önerilerde bulundu.

Panel, teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte sona erdi.
 

GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor 1
1 / 6
GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor 2
2 / 6
GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor 3
3 / 6
GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor 4
4 / 6
GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor 5
5 / 6
GÜ’de Mezun Buluşmaları devam ediyor 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *