Ara
Gümüşhane
Açık
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü 

Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü 

Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışının ardından kent merkezi beyaza büründü. 

132
Gösterim

Kış memleketi olarak bilinen ve kış aylarında yoğun kar yağışı alan Gümüşhane’de kent merkezine yılın ilk karı Şubat ayında düştü. 

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu aralıklarla devam eden kar yağışının ardından cadde ve sokaklar beyaza büründü. İlçe ve köylerde de etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 147 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri 15 iş makinesi ve 29 personelle kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Belediye ekipleri erken saatlerden itibaren kent merkezinde karla mücadele ve tuzlama çalışması yaparken, Karayolları ekipleri de çalışmalarına devam ediyor.

“Kar geç geldi”

Karın bu yıl Gümüşhane kent merkezine geç yağdığını söyleyen Muhammet Kasım Durdu, “Kar geldi sevindik ama biraz geç geldi. Biraz daha erken yağsaydı daha güzel olurdu. Daha çok yağmasını isteriz böyle 50 santimetre yağmasını isteriz kuraklık olmasın diye. Bu tarihte ilk defa arabamızı temizliyoruz kardan dolayı” dedi. 

“Umarım kar yağmaya devam eder”

Gümüşhane’nin kış memleketi olduğunun altını çizen Zafer Akyıldız, “Gümüşhane için kar vazgeçilmezdir kış aylarında, bu sene çok geç kaldı ama şükürler olsun ki dün gece itibariyle başladı. Umarız devamı gelir çünkü yazın su sıkıntısı yaşayacağımız aşikâr. İnşallah devamı gelecektir” diye konuştu. 

Karayolu yol ağında bulunan Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçitlerinde de kar yağışı nedeniyle ekiplerin 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürdüğü, zaman zaman ulaşımda güçlükler yaşandığı, sürücülerin çekme halatı ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği bildirildi.

Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  1
1 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  2
2 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  3
3 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  4
4 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  5
5 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  6
6 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  7
7 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  8
8 / 9
Gümüşhane kent merkezine yılın ilk karı Şubat’ta düştü  9
9 / 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *