Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5213 %0.03
51,6407 %0.01
6.827,62 % 0,57
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gurbetten İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı

İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı

İstanbul Gayrettepe’de düzenlenen konferansta, Gümüşhaneli İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (GÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Y. Burak Dolu, Eski Gümüşhane’nin (Süleymaniye Mahallesi) tarihsel gelişimini ve koruma projelerini anlattı. 20 yıllık saha araştırmalarını paylaşan Dolu, Gümüşhane’nin kültürel mirasını ulusal platforma taşıdı.

205
Gösterim

İstanbul merkezli Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’nin Türkiye’nin kültürel mirası üzerine düzenlediği konferans dizisi, anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.

İstanbul Gayrettepe Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilen etkinliğin konuğu, aslen Eski Gümüşhaneli olan Gümüşhaneli İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (GÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Y. Burak Dolu oldu.

20 Yıllık Birikim ve Koruma Projeleri

Yüksek Mimar Y. Burak Dolu, doğduğu mahalle olan Süleymaniye (Eski Gümüşhane) üzerine 20 yıldır yürüttüğü bilimsel araştırmaları ve mimari projeleri kapsayan kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Eski Gümüşhane’nin tarihsel süreçteki gelişim evrelerini aktaran Dolu, bölgenin mevcut koruma sorunlarına dikkat çekerek, bu eşsiz mirasın geleceğe aktarılması için hayata geçirilen ve planlanan projeleri izleyicilerle paylaştı.

Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği, GÜSİAD (Gümüşhaneli İş Adamları ve Sanayiciler Derneği) ve Eski Gümüşhane’lilerin de yoğun ilgi gösterdiği konferans hem sunum sırasında hem de sonrasında izleyicilerden gelen soru ve yorumlarla zenginleşti.

Gümüşhaneli Protokol ve STK’lar Tam Kadro

Konferansa Gümüşhane Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr.Metin Akagün, Av.Çetin Kantek, Tomris Kantek, İsmail Soysal, İbrahim Kadirbeyoğlu ve Halil İbrahim Daloğlu gibi birçok Eski Gümüşhaneli ve sivil toplum kuruluşlarından GÜSİAD başkanı Dr.Yüksel Yalçın, Gümüşhane Üniversitesi Vakfı Kalkındırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Gümüşhaneli Hukukçular Platformu Kurusu Başkanı Av.Süleyman Aydın, Gümüşhaneli Akademisyenler YK üyesi Prof. Dr. Saffet Bulut, Genç GÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Büşra Mısırlıoğlu gibi isimler katıldı. Etkinliğe fotoğraf sanatçısı Attila Durak, belgesel yönetmeni Bahriye Kabadayı Dal gibi sanat dünyasından isimler de katıldı.

Gümüşhanelilerin Kültürel Mirasa Duyarlılığı Hayran Bıraktı

Yaklaşık iki saat süren konferans, izleyicilerden gelen soru ve katkılarla interaktif bir yapıya dönüştü.

Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği üyeleri, Gümüşhanelilerin kendi şehirlerinin kültürel mirasına gösterdiği yüksek düzeydeki ilginin diğer illere örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 1
1 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 2
2 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 3
3 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 4
4 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 5
5 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 6
6 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 7
7 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 8
8 / 9
İstanbul’da Süleymaniye Rüzgarı: Mimar Burak Dolu’dan Eski Gümüşhane Konferansı 9
9 / 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *