Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8350 %0.02
50,6574 %0.48
6.175,82 % 1,08
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı yapıldı.

564
Gösterim
Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı yapıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Vali Yücel Yavuz burada yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, öğretmenliğin geleceğin mimarı, çocukların emanet edildiği en kutsal meslek olduğunu söyledi.

“ÖĞRETMENLİK BİR MESLEK DEĞİL, SANATTIR”

Salonu dolduran öğretmenlere “Övgüye en çok mazhar olan öğretmenlerimizdir” diye seslenen Vali Yavuz, “Her kesimden meslek erbabı bir öğretmenin rahlei tedrisatından geçmiştir. Yeni sistemde çocuklarımız 4 yaşında sizlerin ve sistemin eline teslim ediliyor. Sizlere ülkemizin geleceği teslim ediliyor. İyi bir nesil yetiştirmek sizin asli göreviniz. Hangi branşta olursanız olun size teslim edilen insan cevheridir. Öğretmenlik bir meslek değil, sanattır. Hem de öyleki bütün sanatları meydana getiren sanatçısınız siz” dedi.

Vali Yavuz, günümüz Türkiyesinde Türk milli eğitim sisteminde görev alan bütün öğretmenlerin ülkenin geleceğini şekillendirmek ve yönlendirmek anlamında çok büyük bir borç ve vebal altında olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmasında 2014-2015 eğitim öğretim yılında Gümüşhane’nin ülke genelinde geçmişle mukayese edildiğinde son derece başarılı sonuçlar elde ettiğini ifade eden Vali Yavuz, Vali Yavuz Gümüşhane’nin TEOG sınavında birinci olduğunu belirterek, emeği geçen tüm öğretmenlere özel olarak teşekkür etti.

Öğretmenliğin insanlık ve Türk tarihinde en eski bir meslek olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise öğretmenlerin eğitim sistemi sayesinde, bireyleri öngörülen hedeflere yönelten, bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran sürece liderlik ettiklerini söyledi.

“EĞİTİMİN ANA UNSURU HER ZAMAN ÖĞRETMENDİR, TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİN ALTERNATİFİ DEĞİLDİR”

Milletlerin hedeflerine ulaşmalarında önemli unsurlardan birisinin de öğretmenler olduğuna vurgu yapan Şahinkaya, “Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, bilgiye erişim ne kadar kolay olursa olsun, eğitimin ana unsuru her zaman öğretmendir. Teknoloji öğretmenin alternatifi değildir. Teknoloji öğrenciye tebessüm edemez, rol model olamaz. Bunun için öğretmen eğitim siteminin iskeletidir” dedi.

Resim ve fotoğraf sergisinin açıldığı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kutlama mesajının da okunduğu programda yeni öğretmenler adına Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğretmeni Mervenur Özgün de bir konuşma yaptı.

Programda emekli öğretmenler adına Salih Olgun'a hizmet şeref belgesi, en kıdemli öğretmen Fazlı Yalçın'a buket, göreve yeni başlayan öğretmenler adına Mervenur Özgün'e ve 385 öğretmeni temsilen bir grup öğretmene Vali Yücel Yavuz tarafından başarı belgesi takdim edildi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin ettiği, öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende şiir yarışmasında birinci olan Nurseli Şahinöz ile kompozisyon yarışmasında birinci olan Edanur Ceylan eserlerini seslendirdi.

Program “Umut Çiçekleri” adlı oratoryo gösterisiyle son buldu.
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 1
1 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 2
2 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 3
3 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 4
4 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 5
5 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 6
6 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 7
7 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 8
8 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 9
9 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 10
10 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 11
11 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 12
12 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 13
13 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 14
14 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 15
15 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 16
16 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 17
17 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 18
18 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 19
19 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 20
20 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 21
21 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 22
22 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 23
23 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 24
24 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 25
25 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 26
26 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 27
27 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 28
28 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 29
29 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 30
30 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 31
31 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 32
32 / 33
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı 33
33 / 33
Yorumlar
m
misafir 10 yıl önce
bu programı düzenleyenler de öğretmen. maalesef yıllardır isimleri dile getirilmez.
BEĞENME
0
CEVAPLA