Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş

Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası ulaşıma kapanan Gümüşhane-Giresun karayolunda ekipler yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

646
Gösterim

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi, Karaçukur Mahallesi İncirli mevkiinde geçtiğimiz Salı günü meydana gelen ve Gümüşhane-Giresun karayolunu tamamen ulaşıma kapatan heyelanı temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Yetkililer bölgede riskin devam ettiğini ifade ederken ekipler ise çalışmalarını dikkatle yürütüyor. Heyelanın yaşandığı bölgede inceleme yapan dağcılar, riskli kayaları düşürürken DSİ ve Karayolları’na ait iş makineleri de devasa kayaları temizliyor. 

Heyelanın yaşandığı gün bir vatandaşın ihbarıyla facianın önüne geçildiğini söyleyen vatandaşlar, yolun bir an önce ulaşıma açılmasını istedi. 

“Vatandaşın ihbarı 10’larca insanın hayatını kurtardı”

Heyelanın gerçekleştiği gün bölgede arazisi olan bir vatandaşın çatlakları görerek ihbarda bulunduğunu ifade eden Kürtün İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Bayram, “Heyelanın olduğu bölgenin yukarısında arazisi olan emekli bir polis arkadaşımız bölgeden geçerken çatlakların oluştuğunu görüyor ve jandarmaya ihbarda bulunuyor. Jandarma da karayolları ve AFAD’a haber veriyor. Aynı günde AFAD, Karayolları ve Jandarma ekipleri çalışmaya başlıyor. AFAD yaptığı çalışmalarda buradaki riski görüyor ve yolda gerekli önlemler alınıyor. Jandarma aynı gün içerisinde saat 16.00’da yolu kapatıyor ve heyelan oluyor. Devletimiz gerekli önlemleri alarak çalışmaya başladı burada. Vatandaşımızın sağduyusu çok önemli zaten gördüklerinde ihbarda bulunuyorlar. Ama burada yine bir tehlike var taş akma olayı devam ediyor. Bu ihbarı yapan vatandaşımız bu yollardan geçen 10’larca 100’lerce insanın da hayatını kurtardı” dedi.

Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş 1
1 / 6
Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş 2
2 / 6
Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş 3
3 / 6
Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş 4
4 / 6
Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş 5
5 / 6
Gümüşhane’deki heyelanda vatandaşın ihbarı olası faciayı engellemiş 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *