Gümüşhane merkeze bağlı Esenyurt köyü sınırları içerisinde yer alan ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en görkemli yapıları arasında gösterilen yaklaşık 700 yıllık tarihi Kov Kalesi, anlamlı bir spor etkinliğine ve milli desteğe ev sahipliği yaptı.
Deniz seviyesinden bin 760 metre yükseklikte konumlanan tarihi kalenin sarp yamaçlarında dağcılık eğitimi alan sporcular, zirveye dev Türk bayrağı asarak müsabakaları devam eden A Milli Futbol Takımı'na başarı dileklerini iletti.
İl merkezine 25 kilometre mesafede bulunan tarihi kalede Türk bayrağını dalgalandıran Artabel Doğa, Dağcılık Spor Kulübü sporcuları, sergiledikleri performansla büyük takdir topladı.
"Kalbimiz, Yüreğimiz ve Dualarımız Milli Takımla"
Kov Kalesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılarak sporcuların heyecanına ortak olan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, kalede hem tarihi bir ana tanıklık ettiklerini hem de kentte bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Atalay, "Bugün Gümüşhane merkeze bağlı Esenyurt köyü sınırları içerisinde yer alan Kov Kalesi'nde çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık, katılım imkanı bulduk. Tarihiyle, doğasıyla Gümüşhane'mizin muhteşem coğrafyalarından, muhteşem konumlarından bir tanesi burasıdır. Bizim için önemli ve ilk olan hususlardan biri de bugün Gümüşhane'mizde ilk temel dağcılık eğitiminin ve kursunun verilmiş olmasıdır. Daha sonraki süreçte Kov Kalesi altındaki kayalarda pratik yapma imkanı bulduk. Biz de bu deneyimi bizzat yaşadık. Kayadan yaklaşık 15-20 metrelik bir yükseklikten, dağcılık kurallarına uyarak ve hocalarımızın yönlendirmeleriyle inme deneyimini gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz süreç Dünya Kupası sürecidir. Burada yapılan faaliyetlerimizde A Milli Futbol Takımı'na destek görsellerini de hep birlikte gururla paylaşmış olduk. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımız milli takımla" dedi.
"Milli Takıma Her Zaman Tam Destek"
Gümüşhane'nin doğasının bu tür sporlar için çok elverişli olduğunu kaydeden İkinci Kademe Dağcılık Antrenörü Bilgen Güner Cabbaroğlu, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cabbaroğlu, "Kov Kalesi gerçekten manzarasıyla ve doğasıyla çok güzel bir yerdir. Ben zaten 25 yıl önce Gümüşhane'de görev yaptığım için burayı ve doğasını yakından biliyorum. Kursiyer arkadaşlara başarılı faaliyetler diliyorum. Milli takıma tabii ki her zaman tam destek veriyoruz" diye konuştu.
"Türk Bayrağını Kov Kalesi'ne Asarak Milli Takımımıza Destek Olmak İstedik"
Eğitimlerin verimli geçtiğini ve bölgenin dağcılık sporu için en güvenli rotalardan biri olduğunu vurgulayan Gümüşhane Artabel Doğa, Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Ali Koçyiğit ise rota seçimi ve amaçları hakkında bilgi verdi. Koçyiğit, "Eğitimlerimiz yaz dağcılık eğitimleri olarak aralıksız devam ediyor. Toplam 11 sporcumuzla beraber bu eğitimlere katılım sağladık. Gümüşhane bölgesini araştırdığımız zaman Kov Kalesi'nin hem yapısal olarak hem de taş kalitesi ve sağlamlığı olarak en uygun rota olduğunu belirledik. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğin temel amacı, bu görkemli kalemize şanlı Türk bayrağımızı asarak milli takımımıza destek vermektir. Türk bayrağını Kov Kalesi'ne asarak milli takımımıza destek olmak istedik. A Milli Futbol Takımı'na başarılar diliyorum, inşallah turnuva güzel bir sonuçla neticelenir" ifadelerini kullandı.