Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8350 %0.02
50,6574 %0.48
6.175,82 % 1,08
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti

Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe yaptığı basın açıklamasıyla dikkat çekti.

1359
Gösterim

Sendika binasında gerçekleşen ve Belediye Başkan Vekili Mümin Çakıcı ile AK Parti ve CHP Kadın Kolları Başkanları ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte Sağlık-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Rüya Duygu Şen basın açıklaması yaptı.

Katılımcıların günü simgeleyen turuncu fular taktığı programda “Şiddete sıfır tolerans anlayışı ile sonuna kadar kadına şiddete hayır dediğimiz ve sesimizin daha gür, daha çok duyulması için birlik olma zamanı !!” ifadelerini kullanan Şen, “Bugün tüm dünyanın birlik olarak hatırladığı, tüm gücüyle kınadığı ve kadına yönelik şiddete hayır dediği 25 Kasım. Her geçen gün daha fazla şahit olduğumuz kadınlara yönelik şiddet vicdanlarımızı yaralıyor. Oysaki inancımızda asla yeri olmayan şiddet, bir insanlık suçudur. Şiddet acizliktir. Şiddet merhametsizlik, zulümdür. Hiçbir gerekçe şiddet için asla mazeret olamaz. Şiddetin dini, dili, ırkı, sosyal statüsü yoktur. Kimden gelirse gelsin şiddetin hiçbir şekli kabul edilemez” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre her 10 kadının 4’ünün şiddete maruz kaldığını kaydeden Şen, “Şiddet sadece fiziksel değil aynı zamanda psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet olarak da kendini gösteriyor. Son verilere göre 2021 yılı içerisinde binlerce kadın şiddete maruz kalırken maalesef 2021 yılı içerisinde 247 kadınımız şiddete maruz kalarak öldürüldü. Kadına yönelik şiddet sadece bir kişiye yönelmiş bir tehdit olmaktan çok uzaktır. Bu eylem tüm toplumun huzuruna kastediyor, aileleri parçalıyor ve geriye hayatını kaybetmiş veya travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor. Şiddet uygulayan ise insanlıktan çıkıyor. Biz kadınlar her daim birbirimize görünmez bağlarla bağlıyız. Hangi dili konuşursak konuşalım, hangi aileden olursak olalım biz hep biriz. Çünkü birimiz şiddete uğradığımızda diğerimiz de çaresiz hissediyor. Birimiz öldürüldüğünde diğerimizde her defasında biraz daha ölüyor. Sıradaki ben olabilirim, sen olabilirsin, en yakınımız olabilir. Unutmayalım ki birimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değiliz. Kadınlarımız başta olmak üzere, çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız velhasıl tüm canlılara yönelik her türlü ayrımcılığı, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü şiddeti reddediyor ve kınıyoruz. Ve hep birlikte diyoruz ki şiddetin her türlüsüne hayır” diye konuştu.
 

Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 1
1 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 2
2 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 3
3 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 4
4 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 5
5 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 6
6 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 7
7 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 8
8 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 9
9 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 10
10 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 11
11 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 12
12 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 13
13 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 14
14 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 15
15 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 16
16 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 17
17 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 18
18 / 19
Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti 19
19 / 19
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *