Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Ülkü Ocakları Permakültür Projesiyle Geleceği Yeşertiyor

Ülkü Ocakları Permakültür Projesiyle Geleceği Yeşertiyor

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından Kutadgu Bilig Yaz Gelişim Programı çerçevesinde başlatılan "Permakültür (Sürdürülebilir Tarım) Projesi", gençleri toprakla buluşturarak bilinçli tarım anlayışını aşılamayı amaçlıyor.

332
Gösterim

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı, Kutadgu Bilig Ortaöğretim Yaz Gelişim ve Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri çerçevesinde anlamlı bir projeye imza attı.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan “Permakültür (Sürdürülebilir Tarım) Projesi” kapsamında, kentteki çocuklara yönelik olarak hazırlanan “Mini Bahçem Yetiştirme Kiti” toprakla buluşturuldu.

Projede çocuklara çilek, domates ve tere tohumları ile birlikte minyatür bir bahçe kurma imkânı sunuluyor. Hazırlanan kitlerde tohumlarla birlikte toprak da yer alıyor. Bu uygulamayla çocukların erken yaşta üretim süreciyle tanışması ve tarım-hayvancılık gibi temel yaşam alanlarına pozitif bakış açısı kazanması hedefleniyor.

Karamustafa köyünde bulunan BOZKURT çilek tarlasında düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya gelen Coşkun, proje alanında uygulamalı bilgilendirme yaptı.

Çocukların doğayla uyumlu üretimin temellerini öğrendiği, sabır, sorumluluk ve çevre bilinci gibi değerlerle de tanıştığı etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Sadık Coşkun, “Başlattığımız permakültür projesi, günümüzde ve gelecekte daha da derinleşmesi beklenen gıda krizine karşı bilinçli bireyler yetiştirme amacı taşıyor. Gençlerimize toprağın kıymetini anlatmak, onları üretimin bir parçası haline getirmek için bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Coşkun, “Gençliğe yön veriyor, geleceğe umut ekiyoruz. Her fideyle sabrı, her damla suyla sorumluluğu, her gölgedeki yaşamla geleceği hissediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir genci bilinçlendirmek, bir toprağa can vermek gibidir. Kutadgu Bilig’in hikmetiyle donanmış, kökleri sağlam, yönü geleceğe bakan bireyler yetiştirmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Yaz boyunca devam edecek olan proje gençlerin doğayla bağ kurmasına ve üretim sürecine aktif olarak katılmasına fırsat sunacak.

Ülkü Ocakları Permakültür Projesiyle Geleceği Yeşertiyor 1
1 / 4
Ülkü Ocakları Permakültür Projesiyle Geleceği Yeşertiyor 2
2 / 4
Ülkü Ocakları Permakültür Projesiyle Geleceği Yeşertiyor 3
3 / 4
Ülkü Ocakları Permakültür Projesiyle Geleceği Yeşertiyor 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *