Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8298 %0.03
50,2409 %0.09
6.058,83 % 1,45
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi

Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yeşildere köyünde Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğünün destekleri ceviz yetiştiriciliği kursu verildi.

209
Gösterim
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yeşildere köyünde Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğünün destekleri ceviz yetiştiriciliği kursu verildi.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle köy camisinde gerçekleştirilen kursu Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz verdi. Çevre köylerden de vatandaşların katıldığı programda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de kursa katılarak kursiyerlerin sorunlarını dinledi.

Prof. Dr. Turan Karadeniz, Yeşildere köyündeki cevizlerin aşılanması ve iyi cins bir aşı ile 7 yıl sonra bir cevizden 100 kilogram ceviz alınabileceğini, iyi bir yetişkin cevizin de 600 kilogram ceviz verebileceğini belirterek, ceviz aşısı ağırlıklı olmak üzere, cevizin dikimi, budaması ve diğer konularda bilgiler verdi.

Bin 200 ile bin 400 rakım arasında olan Yeşildere köyünün ceviz için uygun rakım aralığında olduğunu söyleyen Karadeniz, tüm köy yolları kenarlarına ve parklara hatta köy meralarına ceviz dikilmesi önerisinde bulundu.

Sivrisineğin cevizden hoşlanmadığını hatırlatarak, evlerin yakınına dikilecek ceviz ağacı ile sivrisinekten de kurtulanabileceğini kaydeden Karadeniz, ilk defa bir köy camisinde ceviz eğitimi verdiğini de sözlerine ekledi.

Köylülerin köyde iyi ceviz ırkları olduğunu belirterek bunların ıslah edilmesi gerektiği talebini de karşılıksız bırakmayan Prof.Dr. Karadeniz, hasat mevsimi olan Ekim ayının ilk haftası tekrar köye gelerek iyi ırkları seçeceği sözünü verdi.
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 1
1 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 2
2 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 3
3 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 4
4 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 5
5 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 6
6 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 7
7 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 8
8 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 9
9 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 10
10 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 11
11 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 12
12 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 13
13 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 14
14 / 15
Yeşildere Köyünde Ceviz Kursu Verildi 15
15 / 15
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *