Gümüşhane Üniversitesi tarafından organize edilen "Günifest Bahar Şenlikleri", zengin kültür ve sanat programlarıyla tüm hızıyla devam etti.
Şenliklerin en prestijli etkinliklerinden biri olarak öne çıkan programda, klasik müzik dünyasının uluslararası alanda tanınan piyanist ve akademisyeni Dr. Belinda Chen, Gümüşhaneli sanatseverler için özel bir performans sergiledi.
Uluslararası bir kariyer Gümüşhane’de sahneye taşındı
Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak akademik çalışmalarını başarıyla sürdüren Dr. Belinda Chen, uluslararası konser kariyeri, kazandığı prestijli ödüller ve yürüttüğü vizyoner sanat projeleriyle klasik müzik camiasında önemli bir yer edindi. Türkiye ve Avrupa’da birçok önemli sahnede dinleyiciyle buluşan sanatçı, aynı zamanda genç yeteneklerin yetişmesine katkı sağlayan eğitim faaliyetleriyle de adından söz ettirdi. Piyano performansı ve piyano edebiyatı alanlarında dersler veren Dr. Chen, Uluslararası Piyano Profesyonelleri Derneği (IPPA) Türkiye Şubesi Kurucu Direktörü olarak da aktif çalışmalar yürütmeye devam etti.
Sanatın evrensel gücünü güçlü akademik birikimiyle harmanlayan ünlü piyanist, geniş repertuvarı ve kendine has yorumculuğuyla Gümüşhane'de seçkin bir müzik deneyimi sundu.
Rektör Yıldız'dan teşekkür
Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan etkinlikte, Dr. Belinda Chen klasik müziğin en seçkin eserlerinden derlediği özel repertuvarıyla katılımcılara müzik ziyafeti çekti. Yoğun ilgi gören programın sonunda Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, Dr. Belinda Chen’e plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, sahnede gerçekleştirdiği konuşmada, "Kendi adıma gerçekten çok keyifli bir akşam geçirdim. Notalar kelimelerden daha iyi ifade eder insan duygusunu. Doğanın esintisidir notalar. Ben siz çalarken yer yer bir dağ başında gökyüzünü izlerken kendimi buldum. Yer yer akan bir derenin kenarında, bazen de Süleymaniye’nin zirvesinde. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
Salonu dolduran izleyiciler arasında çocukların yoğunluğu dikkat çekti. Konser bitiminde çocuklar, ünlü sanatçı Dr. Belinda Chen ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.
Gümüşhane, Gümüşhane Üniversitesi, Günifest, Belinda Chen, Oktay Yıldız, Piyano Resitali, Klasik Müzik, Bilkent Üniversitesi, IPPA Türkiye, Konser