Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane ve Bayburtlulardan Gazeteci Candaş Tolga Işık'a Havaalanı Tepkisi

Gümüşhane ve Bayburtlulardan Gazeteci Candaş Tolga Işık'a Havaalanı Tepkisi

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Posta Gazetesinin 27 Temmuz tarihli köşe yazısında ‘80 Bin Nüfuslu şehre 2 milyon garantili havalimanı yapmak’ başlığı ile kaleme aldığı yazı Gümüşhane ve Bayburtluların büyük tepkisini çekti.

671
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Posta Gazetesinin 27 Temmuz tarihli köşe yazısında ‘80 Bin Nüfuslu şehre 2 milyon garantili havalimanı yapmak’ başlığı ile kaleme aldığı yazı Gümüşhane ve Bayburtluların büyük tepkisini çekti.

Konuya ilişkin gazeteciden özür dilemesini istenerek şu şekilde açıklama yapıldı: 

BAYBURT VE GÜMÜŞHANELİLERDEN ÖZÜR DİLE CANDAŞ TOLGA IŞIK !

27 Temmuz 2019 Cumartesi günlü Posta Gazetesi’nde ; “80 Bin Nüfuslu şehre 2 milyon garantili havalimanı yapmak” başlıklı yazınızla bazı illerin nüfuslarından ve havalimanını kullanan yolcu sayılarından örnekler vererek nüfusu 80.000 olan Bayburt’a 2 milyon garantili dev havalimanı yapılmasını tasarruf dönemine geçen devlet için bir eleştiri konusu yapmışsınız.

Öncelikle insanlara bilgi verirken sayıları ve örnekleri çok daha doğru şekilde vermek gerekir. Havalimanı Gümüşhane ve Bayburt şehirlerine hizmet edecektir. TÜİK verilerine göre Gümüşhane ve Bayburt illerinin toplam nüfusu 244 bindir.

Türkiye’de halen faaliyette olan havalimanlarından; Iğdır, Kars, Şırnak, Hakkari, Erzincan, Bingöl, Batman, Ağrı illerinde bulunan havalimanlarının birçoğu Gümüşhane ve Bayburt illeri ile kıyaslandığında daha az bir nüfusa karşılık gelmektedir.

Gümüşhane ve Bayburt illeri için yapımı devam eden havalimanı yazınızda bahsettiğiniz gibi DEV !!! Havalimanı falan değildir. Iğdır’a, Şırnak’a, Batman’a, Hakkari’ye yapılan havalimanlarının kapasitesi ne ise o kadardır. 

Ayrıca Gümüşhane ve Bayburt’u sadece o bölgede yaşayan insanlardan ibaret saymanız yanlışlarınızın en büyüğüdür. Yıllarca şehirlerine yatırım alamayan tüm bunlara rağmen her zaman devletinin yanında olan bu iki güzel şehrin insanları büyük şehirlere , yurtdışına göç ederek geçimlerini buralarda sağlamaya çalışmışlardır. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok büyük şehrinde ve Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan 3 milyona yakın Gümüşhaneli ve Bayburtluyu unutmuşsunuz Candaş Tolga Bey !

Havalimanı olayında; 80 bin nüfus ve Dev havalimanı ifadesi ile insanları farklı şekilde yönlendirmek hiç olmadı Candaş Tolga Bey ! Köşenizde bu iki şehrin insanlarının 10 kat daha fazla nüfusunun şehirlerinden çok başka yerlerde yaşadıklarının gerekçelerini köşenizde dile getirmeniz daha uygun olurdu.

27 Temmuz tarihli köşe yazınızdan dolayı Bayburtlu ve Gümüşhaneliler sizden özür bekliyor.

GÜMÜŞHANELİLER VE BAYBURTLULAR PLATFORMU

Yazarın ilgili makalesini aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

https://www.posta.com.tr/yazarlar/candas-tolga-isik/80-bin-nufuslu-sehre-2-milyon-yolcu-garantili-havalimani-yapmak-2187589

Yorumlar
h
hakikat 6 yıl önce
özür dile ey gerçekleri görmeyen
BEĞENME
0
CEVAPLA
X
X 6 yıl önce
Gümüşhane ve Bayburt lu insanlar saf olmayın koyunluk yapmayın adamın değindiği nokta 2 milyon garantili olması bunu eleştirmesinden doğal ne olabilir. Burda Özür dilemesi gereken gazeteci kardeşimiz değil o havalimanına 2 milyon garantiyi verenlerdir
BEĞENME
0
CEVAPLA
g
g.hane 6 yıl önce
boş bencede gereksız bır yatırım 1 saat mesafede baska havalımanları varken
BEĞENME
0
CEVAPLA
a
anonim 6 yıl önce
adam gayet haklı trabzon burdan 1 saat iniyorsun aktarmasız her yere gidiyorsun neden tepki veriyorsunuz ki adam sayısal verileri ile açıklama yapmış
BEĞENME
0
CEVAPLA