Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane İçmesuyu arıtma tesisinde mutlu son

İçmesuyu arıtma tesisinde mutlu son

Gümüşhane’de yapımı devam eden Bahçecik İçme Suyu Barajı projesine entegre olacak olan içmesuyu isale hattı ve arıtma tesisi için yapım sözleşmesi imzalandı.

357
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Belediye Başkanı Ercan Çimen, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla ve yüklenici firma olan MİTAŞ Proje ve İnşaat A.Ş. temsilcisi Ünalan Yücesoy’u makamında kabul etti. 

Başkan Çimen, Gümüşhane’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi için yapım sözleşmesinin imzalanmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Gümüşhane için çok önemli bir projenin daha hayata geçirildiğini belirten Başkan Çimen, “Gümüşhane'mizin büyük sorunları arasında yer alan içme suyu probleminin çözümü için başlattığımız çalışmalarımızın hamdolsun sonuna geldik. İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin yapımı Bahçecik Barajı için çok önemli. Bu projenin hayata geçirilmesi için yapmış olduğumuz girişimler hamdolsun sonuç verdi. Gümüşhane İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin yapımı için sözleşme imzalandı. Yapımına kısa süre sonra başlanılacak. İnşallah Gümüşhane’mizin içme suyu sorunu projelerin yapımının tamamlanmasının ardından sona erecek” dedi.

Başkan Çimen, yapımı hızla devam eden ve tamamlanmak üzere olan Bahçecik Barajından alınan ham suyun bu tesiste arıtılacağını kaydederek, “Bahçecik Barajından gelen ham suyu, 25.000 m3/gün kapasiteli İçmesuyu arıtma tesisine aktarılacak ve suyumuz burada arıtılacak. Arıtma işleminin ardından yine içmesuyu isale hattı ve arıtma tesisi kapsamında inşa edilecek olan 30 kilometre isale hattı ve sonrasındaki temiz su deposuna iletilecek. Bu iki projenin tamamlanmasının ardından Gümüşhane’mizin 2050 yılına kadar ki içme ve kullanma suyu ihtiyacı çözülecek. Gümüşhane’mizin bu projesinin de neticelenmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah projemiz 2023 yılının sonunda tamamlanacak. Projemizin yapılmasında başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye, eski Bakanımız sayın Veysel Eroğlu’na, AK Parti Gümüşhane Milletvekillerimiz sayın Hacı Osman Akgül ve sayın Cihan Pektaş'a, DSİ Genel Müdürü sayın Kaya Yıldız'a, AK Parti Gümüşhane İl Başkanımız sayın Celalettin Köse'ye, DSİ Bölge Müdürü sayın Cengiz Han Kılıçaslan'a, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü sayın Ümit Yayla’ya, DSİ’de görev alan ve projemizde emeği olan eski genel müdürlerimiz ve bölge müdürlerimize, DSİ çalışanlarına, Belediye Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *