Ara
Gümüşhane
Açık
-3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7256 %0.06
50,0974 %-0.21
5.934,81 % 0,43
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Memleket hasretine bir gece dayanabildi

Memleket hasretine bir gece dayanabildi

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden birisine mensup olan 8 kız kardeşten yaşayanların sonuncusu Perihan Köksal, bakacak kimsesi kalmayınca gönderildiği Çankırı’da memleket hasretine bir gece dayanabilerek hayata gözlerini yumdu.

459
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden birisine mensup olan 8 kız kardeşten yaşayanların sonuncusu Perihan Köksal, bakacak kimsesi kalmayınca gönderildiği Çankırı’da memleket hasretine bir gece dayanabilerek hayata gözlerini yumdu.

Karaer Mahallesinde Türk Telekom binasının arkasında bulunan babalarına ait mütevazi konakta anne ve babası öldükten sonra ablası Melahat Köksal’la birlikte hayatlarını sürdüren Perihan Köksal, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gümüşhane’nin “Altın Kızları” olarak adlandırılan ve önceki yıllarda ablası Melahat Köksal’ı kaybettikten sonra sağlık sorunları yaşayan ve bakacak kimseleri olmayan Perihan Köksal, 2 gün önce Çankırı’daki bir huzurevine gönderildi!

Mahalle muhtarı Mehmet Kurtman ve birkaç asil Gümüşhanelinin ilgilendiği Köksal, altın kalpli insanların şehrinde kimsesiz kalınca hayatı boyunca ilk kez terk ettiği memleketinin hasretine dayanamayarak Gümüşhane dışında bir gece kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

Yaşamları boyunca sık sık haberlere konu olan ve son olarak Gümüşhane Üniversitesi ekibi tarafından “Altın kızlar” adlı belgeselin çekilmesine vesile olan bir hayat süren ve memleket hasretine yalnızca bir gece dayanabilen Köksal’ın cenazesi gönderildiği (!) Çankırı’dan yola çıkarken, yarın ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Gümüşhane’de toprağa verilecek.

Köksal, Altın Kızlar belgesinde ablasıyla birlikte hayat hikayesini anlatırken, 8 kız kardeşin en küçüğü olduğunu ve çok isteyen olmasına rağmen babalarının vermemeleri nedeniyle ablası Melahat’la birlikte bekar bir hayat sürdürdüklerini anlatmıştı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *