Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8342 %0.01
50,7982 %0.59
6.133,97 % 0,39

YGS’de gururumuz oldular

Ülke genelinde 2 milyon 162 bin 895 adayın girdiği 2017 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavda Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinden Gizem Özdamar, Gümüşhane il birincisi ve Türkiye 429’su, Mücahit Nas il ikincisi ve Türkiye 486.sı oldu.

588
Gösterim

Ülke genelinde 2 milyon 162 bin 895 adayın girdiği 2017 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavda Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinden Gizem Özdamar, Gümüşhane il birincisi ve Türkiye 429’su, Mücahit Nas il ikincisi ve Türkiye 486.sı oldu. 

Sınav sonuçlarına göre Türk Telekom Fen Lisesinden ilk 5 bin sıralamasına 5 öğrenci girdi ve değişik puan türlerinde 27 derece elde edildi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra okulda yapılan değerlendirme toplantısında derece yapan öğrenciler Gizem Özdamar ve Mücahit Nas ödüllendirildi.

Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, “Öğrencilerimizin yakaladığı başarı okulumuz ve ilimiz adına oldukça kıymetlidir. Türk Telekom Fen Lisesi olarak misyonumuzun farkındayız ve daha büyük başarılar çıkarmalıyız. Tüm öğrencilerimizin iyi sıralamalar çıkarması için daha fazla gayret etmeliyiz. Bu süreçte emeği olan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. İyi sıralamaların okula giriş sıralamaları ile doğru orantılı olduğu bir gerçektir. TEOG yerleştirme puanlarına göre yüksek puanlı öğrencilerimizin okulumuza inanarak; okulumuzu tercih edip gelmeleri uzun vadede okulumuzun ve ilimizin başarısını artıracaktır” dedi.

“AMACIM ÜLKEM İÇİN BAŞARILI İŞLER YAPAN BİR MÜHENDİS OLMAK”

Türkiye 429.’su Gizem Özdamar, “Okulumuza o zamanki adı SBS olan sistemle 1. olarak girdim. Dört yıl boyunca gerek bireysel çalışmalarım gerekse okulumuzun katıları neticesinde başarılı oldum. Bu süreçte ailemin ve arkadaşlarımın desteğini her zaman hissettim. Boğaziçi Üniversitesinde Mühendislik okumak istiyorum. Amacım Ülkem için başarılı işler yapan bir mühendis olmaktır. Sınav hazırlığı yapan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

“TÜM GÜCÜMLE HAZIRLIKLARIMA DEVAM EDİYORUM”

YGS 2017’ de Türkiye 486. olan Mücahit Nas ise “2013 SBS’ de 436 puanla okumla 52. sırada girdim. Dört yıl boyunca Hacettepe Tıp Fakültesini kazandığımda yaşayacağım duyguyu düşünerek motive oldum. LYS’de işimiz daha zor ve tüm gücümle hazırlıklarıma devam ediyorum. Okulumu seviyorum ve tüm öğretmenlerime, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür eder; herkese başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

YGS’de gururumuz oldular 1
1 / 3
YGS’de gururumuz oldular 2
2 / 3
YGS’de gururumuz oldular 3
3 / 3
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *