Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28

Hürriyetspor Nereye Koşuyor?

YAYINLAMA:
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden temsilcimiz Kelkit Hürriyetspor bir türlü istediği çıkışı yapamıyor. Ama-tör ligimizi yıllarca domine eden ve BAL liginde ilimizi temsil eden temsilcimiz istikrarsızlığının bedelini ödüyor.

Her yıl hatırı sayılır paralar harcanmasına rağmen bir türlü hedefine ulaşamayan Hürriyetspor'un bu sezonki durumu hiçte iç açıcı değil. Oynadığı 10 karşılaşmada sadece 3 galibiyet alabilen temsilcimiz, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 15 takımlı ligde 12.sırada bulunuyor. Bir başka acı taraf ise ligin son sırasında bulunan puansız Ardahanspor'dan sonra 7 golle en az gol atan takımıyız.

Niye atılan gol sayısının örneğini veriyorum anla-tayım. Gümüşhane Amatör Liginde Kelkit Hürriyetspor şampiyon olup BAL ligine yükseldiği zaman inanılmaz bir istatistiğe sahipti. Gümüşhaneli genç antrenör Suat Dalman yönetimindeki Kelkit Hürriyetspor, o sezon yenilgi yüzü görmeden rakip filelere gönderdiği 117 gole karşılık kalesinde sadece 7 gol görerek inanılmaz bir rekora imza atmıştı.

Hürriyetspor'u rekorla BAL ligine taşıyan Suat hoca, ligin ilk 8 haftasında yine takımının başındaydı. 8.haftadan sonra, ameliyat oldu ve takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Suat hoca 8.haftada takımı devrederken BAL liginde yeni bir takım olmasına rağmen 6.sıradaydı ve liderin 6 puan gerisindeydi. Ayrıca bu sezondan 2 maç az oynamasına rağmen daha çok gol atan bir takım devretmişti.

Bu sezon ise Hürriyetspor'un başında Dursun Çimşit hoca var. Dursun hoca iyi bir hocadır, kötü bir hocadır diye yargılamak bize düşmez. Hürriyetspor'un maçlarını izleme imkânımız pek olmadığı için hocanın hocalığı hakkında yorum yapmamız doğru olmaz. Ama görünen bir gerçek var ki, Dursun hoca ile Hürriyetspor'un kimyası tutmadı.
Kelkit Hürriyetspor yönetiminden ara sıra yapılan 'hocamızın arkasındayız' açıklamaları, istikrar açısından sempatik görünebilir ancak, bunun açıklaması asla istikrar olamaz. Bunun adı olsa olsa sadece yabancı hayranlığı olabilir.

Eğer istikrarsa, sezon başında seni o lige taşıyan hocanı çağırırsın ve 'hocam yarım kalan işini tamamla' dersin.

Suat hocanın kimliğinde Gümüşhaneli yazmasa idi, kesinlikle sezon başında geri çağrılırdı. Sakın kimse Kelkit Gümüşhane ayrımı yapıldığını söylediğimi düşünmesin. Kelkit'e gerek yok. Gümüşhane'de bile en az kıymeti Gümüşhaneli görür. Bu yabancı hastalığı ilimizde daha yeni piyasaya çıkmış değil. Uzun yıllardır bu hastalığın pençesinden kurtulamadık.

Bu yazımızdan kimse bir antrenöre piyasa yapmaya çalıştığımızı sanmasın. Sadece verilere dayanarak gerçekleri kamuoyuna aktarma görevimizi yapıyoruz. Bizim derdimiz, takımlarımız iyi olsun. Ha bunun yanında o takımın başında bir Gümüşhaneli varsa o da işin kaymağı olur tabi. Yoksa Dursun Cimşit hocayla veya başka bir hocayla hiçbir meselemiz olmaz, alamaz. Eğer öyle bir art niyet taşımız olsak, Gümüşhanespor'un başındaki Yavuz İncedal içinde yazardık.

Bugüne kadar hataları da olmasına rağmen ve yanında bir tane Gümüşhaneli olmamasına rağmen tek kelime yazmadık.

Çünkü elindeki kadroya göre toplayabileceği en iyi puanı topladı ve zirveden kopmadan yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Sonuç olarak; Kelkit Hürriyetspor yönetim kurulu ligin ilk yarısının bitimine kalan 4 haftalık süreçte iyi düşünüp devre arasındaki zamanı da hesap ederek bazı kararlar almalı. Yöneticilikte fazla duygusallığa yer olmadığını hatırlatmak isteriz.

Nasıl futbolda büyük oyuncu-iyi oyuncu ayrımı varsa yöneticilikte de aynı ayrım bulunur. Sadece yönetici değil, iyi yönetici olarak anılmak isteniyorsa, yaraya neşter vurma zamanlamasını iyi yapmak gerekir.

Kelkit’te ve Hürriyetspor’da bu kötü gidişatın altından kalkacak potansiyel fazlasıyla var. Zamanında gerekli müdahalenin yapılması yeterli olacaktır.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *