99 KERE MAŞALLAH

Bu yıl kutlanan Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl kutlamalarının provası şeklinde geçti. Gözlemlerimiz bu doğrultuda olmuştur.  Bu durumdan yola çıkarak canı sağ olanlar göreceklerdir. Neyi derseniz? 
Kutlamaların, 10.yıl kutlamaları kadar görkemli olacağını. 
Bu bağlamda Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in önemsediği kutlama programı İl’imiz Gümüşhane’de geçen yıla göre daha farklı bir konseptte gerçekleştirilmiştir.
Valilik Özel kalem Müdürü Ertuğrul Akçay, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, şefler Fulya Üzüm, Zafer Şişman’ın 29 Ekim 2022 akşamı Ramada Otel salonlarında organize ettikleri” Devlet Resmi Kabul” törenindeki birliktelik tam bir CUMHUR = HALK buluşmasının adresi oldu.

Ta uzaklardan, örneğin Şehre 110 km mesafedeki Yağmurdere Güngören Köyünden Muhtar ve İhtiyar Heyetinin katılması ile şekillenen kutlamalar Bayrama duyulan ilgiyi ve coşkuyu anlatmaya yeterde artar bile. 

Türkiye genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerimizdeki coşkunun Gümüşhane’ye yansıması tesadüfü değildir. Tek cümle ile Cumhuriyete olan bağlılık duygusunun gönüllerde oluşturduğu sevgi tezahürüdür diye söyleyebiliriz. 

Bu resmi kabulde kimler vardı?

Kimler yoktu ki! Sivil, siyasi, askeri, adli erkan, şehir eşrafı ve esnafı, STK’lar, gaziler, şehit yakınları, öğretmenler, muhtarlar, özel öğrenciler, sporcular, yazarlar, basın mensupları hasılı herkes bu birliktelikte vardı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı Cumhur Bayramı için katılımcılar oldukça keyifli anlar yaşadı. Başta Valimiz Kamuran Taşbilek olmak üzere ,emeği geçen herkese teşekkür ettiler,  99 kere maşallah diyerek de bu teşekkürü pekiştirdiler. 

99’u veren Allah 100’üde verir diyor. 100. Yıl kutlamalarının daha görkemli olacağını tahmin ediyorum. Ve Bayram nedeniyle Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in yaptığı anlamlı konuşmadan dolayı da kendilerine tebriklerimizi sunuyoruz.

Ayrıca, Bayram süresince ve diğer günlerde Gümüşhane hanımlarını yalnız bırakmayan Gümüşhane’yi çok sevdiğini bildiğimiz Hanımefendi Bayan Taşbilek’e de teşekkür ediyoruz. 

100.Yıl kutlamalarında buluşmak dileklerimle.

30.10.2022

Yusuf SADIK (Eğitimci-Yazar)
Demokrat Gümüşhane Gazetesi Genel yayın Yönetmeni

YORUM EKLE