Gümüşhane Haberleri
2015-04-24 14:35:45

EMİN OLMAK!

Cevat Nas

24 Nisan 2015, 14:35

İnsanlar senden emin olacak. Komşun senden emin olacak. Arkadaşın senden emin olacak. Ailen senden emin olacak.

Esnaf senden emin olacak. İş arkadaşların senden emin olacak. Patronun senden emin olacak. Amirin senden emin olacak.

Muhtar, aza, vekil senden emin olacak. Öğretmen, öğrenci senden emin olacak.

Çevrene ışık saçacaksın. Herkes seni güvenilir bulacak.

Sizin için o güvenilirdir, hainlik yapmaz, vatan, millet, bayrak onun için çok önemlidir değerler için gerektiğinde ölür demelerini sağlamalısın.

O inançlıdır imanlıdır, o kontrollüdür, o Allah'a ve Resul’üne inanır, Allah’tan gelen emirleri uygular.

O'nun İnsanlarla geçimi iyidir. O emindir. Senin elinden, dilinden insanlara, canlılara zarar gelmemeli.

Ahlakımız da Hz Muhammet'e benzemiş isek, onun ahlakı ile ahlaklanmışsak kendimizi kurtarmışız demektir. En hayırlı insan, insanlara faydası olan insandır.

Herkes bizden memnun ise kendimizi kurtarmışız demektir. Güzel ahlaklı isek kurtulmuşuz demektir.
Dini çıkarların ve siyasi geleceğin için kullanma.
Kıldığın namazla, yaptığın ibadetlerle böbürlenme, başkalarını bu hususta yerme. Belki de o başkası senden daha sahihtir. Her şeyi bilen ve gören Allah’tır. İnsanları Allah’la kandırma, onların gözünü Allah’la boyama...

Türk Milletini, Türk kelimesini aşağılama, yargılama, düşman olma. Türkler İslam’ın kılıcıdır, tarih bunu ispatlamıştır. Tarih tekerrürden ibarettir. Sonuçta biz İstanbul'u küffardan alan o Türk ataların torunlarıyız. Biz insanlara, Müslüman olan herkese, ümmete şefaat edecek Peygamberimizin övgüsüne mashar olmuş, O kumandan Fatih ve onun askerlerinin torunları olan Müslüman Türkleriz.

Nefis var ya bu nefis, o nefsi yenmek çok önemli, o nefsi yenmişsek felaha ermiş, sabaha çıkmışız demektir. Bugün iktidarız, gücümüz kuvvetimiz yerinde, istediğimizi yaparız düşüncesi çok tehlikeli ve bağnaz bir düşüncedir. Düşüp kalkmaz bir Allah'tır, ondan başka mutlak ve kalıcı bir güç yoktur. O bildiğimiz sap ve keser sürekli döner. Hakiki adil olan sadece Allah'ın adaletidir...

İnandıklarını yaşa, uygula, sonra konuş. İnanmadan, uygulamadan konuşmanın inandırıcılığı yoktur.

Ey Rabbimiz! Biz Muhammed ümmetinin, Türk Milleti'nin dağınıklığını gider, bize birlik ve dirlik ver. Kalplerimizi birbirine ısındır bizleri birbirimize sevdir, bizden bütün şerleri ve zararları uzaklaştır. Bizlere bolluk bereketini esirgeme.

Gecelerimiz, gündüzlerimiz insanlıkla dolsun, Allah’ım cümlemize iyilikler ver. Rabbim herkese EMİN insan olmayı nasip etsin.

Âmin...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.