Gümüşhane Haberleri
2014-06-16 00:15:55

SİYASİ İRADE ÇIKMAZI

Cevat Nas

16 Haziran 2014, 00:15

"Musul Başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı" diyor Dışişleri Bakanı... Hangi etkin önlemler alınmış ki? Efendiler Başkonsolosluğumuz resmen İŞGAL edildi. Türkiye'nin ise yaptığı hiçbir şey yok. Esir alınanların kurtulması tamamen onları esir alan örgütün insafına kalmış.

TBMM’de MHP milletvekili Sinan Ogan'a ispatınız var mı diye bağıran AKP’li vekil Konsolos dahi herkes tutuklandı, esir edildi, duydunuz mu? Demek ki Sinan Ogan sizlerden çok daha etkin, meselelerde mahir ve duyarlı... Bu yazıyı yazarken henüz daha görevlilerimiz kurtarılmamıştılar. MİT'in verdiği silahlarla Işid örgütü Musul'u işgal etti, orada iyi bir oyun oynandığı açıkça belli ve Türkiye ne yapıyor acaba? İşçiler ve diplomatlarımızı rehin alan bu örgütle ilişkiler ne alemdedir? Kim ne biliyor?

Bundan sonra konsolosluk görevlilerimiz kurtarılsa bile, bu ülkenin bir vatandaşı olarak, içimizdeki güven, moral ve motivasyon yerle bir olmuştur. Bunun sebebi de izlenen dış politika ve iç meselelerle ilgili beceriksizliklerdir.

AKP sürekli toplantı yapmakla meşgul, ama sonuç yok, açıklama yok...
Kışladaki bayrak indirilirse, ses çıkarmayınız, karşılık vermeyiniz emrini de siz verirseniz, asker ne yapsın, kolu omuzundan kırık...

Bayrak indirme olayında Devlet Bahçeli diyor ki: O bayrağı indiren hain alnından vurulmalı idi. Kıbrıs’ta olduğu gibi... Hükümetin ikinci adamı, resmi ağzı da diyor ki; öyle her önünüze geleni öldürürseniz şu olur bu olur diye.... Türk Bayrağını indirme meselesi öyle her önünüze gelen mesele midir? Bayrağın bir hain tarafından indirilmesi bu zihniyet tarafından ne kadar da hafife alınıyor.

Bu gelişen duyarsızlık ortamında, önüne gelen her örgüt dahi, koca devletle alay eder, çünkü bu durum kimlerin idare ettiğine bağlıdır. Şimdi aynen çuval olayı ve İsrail'in Türk gemisine saldırıp, insanların öldürülmesi olaylarında olduğu gibidir. Kem küm edip, oyalanırsanız, ciddi istihbarat bilgileri ile önlem almaz iseniz, bu köprünün altından çok daha istemediğiniz kadar bulanık sular geçer.

Ege'de bir avuç kayalık konumundaki ''Kardak kayalıklarına ''Yunan askeri çıktığında Tansu Çiller dönemi idi, Türk askeri beş dakikada orasının işini bitirmişti. Kıbrıs'ta da Bayrağımızı gönderden indirmeye çalışan Rum çetecisi alnının tasından kurşunu yiyince cehennemi boyladığında ,Türk Milleti'nin moral ve motivasyonu zirveye tırmanmıştı, ya şimdi !!! Demek ki Tansu Hanım daha delikanlı ve yürekli bir politika izliyormuş... Bugünküler ise meclisi istila etseler bunlar yine herşey yolunda diyecekler görünümündedirler... Tabii demek zorundalar, bunca 'dünyadan habersiz' seçmeni elde tutmaları lazım...

Dış politikamızın ne hallere düştüğünü artık anlatmaya gerek duymuyoruz. Çünkü kendi topraklarında bayrağını koruyamayan bir yönetimin, yurt dışındaki konsolosluğunu koruması mümkün değildir. Musul, konsolosluğumuz IŞİD' in eline geçmiş midir? Evet... Personeli de esir edilmiş midir? Evet... Açıkça ifade edersek; açılım safsatalarıyla ülkede iç barışı yok edenler, Ortadoğu politikasıyla da ülkenin itibarını beş paralık hale getirmişlerdir.

Allah TC Devletini korusun .Allah Kerkük'te ,Musul’da, tüm esaret konumunda olan Türkleri ve kan içinde olan İslam Dünyası'nı korusun İnş....

Saygılarımla...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.