Gümüşhane Haberleri
2023-10-28 12:08:45

NİCE 100 YILLARA

Seda Turhan

28 Ekim 2023, 12:08

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. 

Ülkemin dört bir yanını bağımsızlığımızın sembolü  Türk bayrakları ve Atatürk posterleri süslüyor. Bu manzara karşısında "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ilkesi ile başlamak istiyorum. Bizler  bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koyan istiklal ve istikbaline olan güçlü inancı sayesinde dillere destan bir Milli Mücadele yürüten bir milletin torunlarıyız.

29 Ekim 1923..
Bu tarih, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir.  Bu tarihte Türk milletinin egemenliği ilan edilmiş, bu sayede, Türk milleti, kendi kaderini kendi tayin etme hakkına kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik ruhunun aynı zamanda da psikolojik sağlamlılığın eseridir. En karanlık dönemlerimizde bile ışığı bulup o ışığın peşinden koşan güçlü ve sağlam psikolojiye sahip atalarımızın sayesinde bugün 100.yılımızı kutluyoruz. 

29 Ekim 2023…
Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetimizin 100 yıllık gururunu yaşadığımız bugün, temel değerlerimizi daha da güçlendirmeli, ilke ve inkılaplarımıza sahip çıkmalı ve cumhuriyetimizi daha da ileriye taşımak için çalışmalıyız. Cumhuriyetimize sahip çıkmalı, ülkemizin ve milletimizin geleceği için mücadele etmeli, fedakârlıkta bulunmalıyız.

Cumhuriyetin varoluş  mücadelemiz olduğunu hafızamıza kazıyarak milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi  koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Atatürk'ün bir sözü ile bitirmek istiyorum.
"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz"

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Yüzyılı'nın da başlangıcı hepimize kutlu olsun.

Yorumlar (1)

yusuf sadık eğitimci yazar... 7 Ay Önce

bu güzel yazınız için tebrik ediyorum. büyük Atatürk 2" en büy ük eser,m cumhuriyettr" dedi ve sizlere amanet ederek hakka yürüdüi .. Bu gün bir kez daha gördük ve şahit olduk ki koca Mustafa Kemal Atatürk

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.