Gümüşhane Haberleri
2023-11-25 00:12:12

ÖĞRETMENLER İYİ Kİ VARSINIZ!

Seda Turhan

25 Kasım 2023, 00:12

Öğretmen bir ailede yetişmiş bir birey olarak 24Kasım Öğretmenler gününün anlamı bende büyük önem taşır.

Başta ailem olmak üzere yakın öğretmen arkadaşlarımın ve bu kutsal mesleği yüreğinde hisseden layığıyla yerine getirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım.

Öğretmenlik sadece öğretmekten ibaret değil bir bireyin karakterinin gelişimine psikososyal gelişimine katkıda bulunmaktadır.

“İnsan, insan gölgesinde yetişir” demiş Sokrates. Maddi doyumdan çok manevi doyuma ulaştıran öğretmenlik mesleği bir sonraki nesile rol model olarak devam eden bir süreçtir. Sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir sanattır. İnce ince işler ilmek ilmek dokur öğrencilerini,becerilerini keşfeder, gelişmelerini hızlandırır. Hepimizin bir öğretmeni var. Hepimizin bir öğretmeni var. Öğretmenlerimiz sayesinde belirli noktalara geldik. Mimar Sinan'ın hocası Muslihittin Ağa’ya, Fatih Sultan Mehmet’in Akşemsettin’e kadar en ünlü alimleri birer öğretmen yetiştirdi. Herkesin hayatının bir döneminde unutamadığı insanlar arasında mutlaka bir öğretmen yer alır. Ne mutlu kalplerde yer edinmiş öğretmenlere..

Okuma yazmayı öğretmek okur yazar oranını artırmak amacıyla Millet Mektepleri kurulmuş Talimatnamesi ise 24 Kasım'da yayımlanmış. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmenlik” unvanı verilmiş ve tarihe “Başöğretmen” olarak geçmiş.Öğretmenler Günü 24 Kasım 1981'den itibaren olarak kutlanmaya başlamış. 1992'de de Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çıkmış. O günden beri kutlamaya devam ediyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e rahmetli olan öğretmenlerimize Allahtan rahmet ve görevini yürekten icra eden öğretmenlerimize esenlikler diliyor ve 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.