BİR SELAMIN GÖNDER BARİ; BAYRAMDAN BAYRAMA

Yaşanılan acılar, hüzünler, sonunda bayramın getireceği sevinç ve mutluluk haberiyle yeniden yürekler yeşeriyor. Yeniden küçük cerinlerin doğacağı, her nefeste değişik duyguların yaşanacağı, zaman kavramının büyüsüyle yapılan hataların unutulacağı günlerin habercisidir bayram.

Kaybettiklerimizin özlemini duyacağımız, yüreğimize oturttuğumuz sevdiklerimizin hatıralarını bir damla göz yaşı ile anacağımızdır bayram.

Çok şey yapmak isteyipte sağlığını kaybeden hasta kalpleri ziyaret ederek onlara hal hatır soracağımız ziyaret edeceğimiz gündür bayram.

Yıkılan dökülen küllenen gönül kırgınlıkların ve dargınların kuçaklaşması,onarılması yeniden gönüllere girilmesidir.. Düşmanlık ve husumet duygularının sevgiye dönüşmesidir  bayram.

Yol gözleyen yaşlı gözlerin güldürülmesi, kucaklanması hasret giderilmesidir bayram.

Yalnızlığını,kimsesizliğini, köşede kalmışlığının, umutsuzluğunun unutturulmasıdır bayram.

Hatır saymak,  gönül yapmak, gönül Cenabı Hakkın bir tecellisidir,  bir gönüle girmektir bayram.

El öpen minik ellere harçlık verilmesi, misafirlere güleryüzle ikramlar sunulmasıdır.

Bayramlar; Millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesidir. Beraber aynı kaderi aynı tasayı aynı kıvancı yaşama gücünü kuvvetlendirmektir.

Bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları, his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir. Sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hâkim olduğu günlerdir.

Mutluluğu sevinci heyacanı güzellikleri paylaşmaktır.

İyi Bayramlar
 
Ne Yazarsın Ne Çizersin
Yollar Irak Der Geçersin


Gel Desem De Gelmezsin
Bir Selamın Gönder Bari

Bayramdan Bayrama

YORUM EKLE