BU VEBAL KİMİN?

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı.Kimi öğrenciler sevindi kimi öğrenciler üzüldü.Üzülenlerin başında yüksek puan alıp da Fen Lisesine gidemeyen  öğrenciler gelmektedir.

Gümüşhane merkezden sonra öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu ilçe Kelkit.Bu yoğunluğa rağmen üniversite sınavlarında istenen başarıyı gösteremiyoruz.

Peki neden?

Evet nedenleri çoktur. Bana göre ise nedenlerin başında ilçemizde Fen Lisesinin olmayışıdır.Çünkü her yıl ortalama yüz(100) başarılı öğrenciyi  ilçe olarak Gümüşhane,Erzincan,Bayburt, Trabzon başta olmak üzere başka illere gönderiyoruz.

Fen Lisesine gidebilecek kapasitede olan öğrencilerin bir kısmı ise ailelerin dışarıya göndermek istememesinden dolayı Anadolu Lisesine gitmek zorunda kalıyor.

Oysaki ilçemizde açılacak bir Fen Lisesinin taban puanı bugün en az 430 olur.Dışarıya gönderdiğimiz öğrencilerin puanına bakılsın bu durum teyit edilecektir.Birde Fen Lisesi ile Anadolu Liseleri arasındaki farkı çoğumuz inanıyorum ki bilmiyordur.Haftalık ders çizelgeleri incelensin bu farkı göreceklerdir.

Kelkit, Fen Lisesini çok rahatlıkla kaldırabilecekken acaba Kelkit’te neden bir Fen Lisesi yok???????

Peki bu sorunun muhatabı kim veya kimler????????

Kelkit’te tanıdığım bir çok aile çocuğunu  yatılı olarak okutmak istemediği veya ailesinden ayrı koymak istemediği için  ilçe dışına göndermediğini söylüyor.Tabi bu durum Anadolu Lisesinin başarısını artırır.Ancak Fen Lisesi olsa da Anadolu Lisesi ile rekabet yapsa daha iyi olmaz mı?

Peki Kelkit’e Fen Lisesi nasıl gelecek?

Bu konuda eğitim camiası ile yaptığımız sohbetlerde;özellikle velilerin baskısı,yerel yöneticilerin duyarlılığı,bürokratların arzulu  ve de siyasilerin bu işe gerçekten eğilmeleriyle olur .

Yoksa her yıl kaliteli öğrencilerimizin dışarıya gitmesine seyirci kalacağız.Başarılı olup da Fen Lisesi yerine başka liselere giden öğrencilerimizin,  hedeflerine ulaşamamalarına da  bir kısmımız elbette üzülecek.

Bakalım ileriki yıllarda üzülen öğrenci sayımızda bir azalma olacak mı?
YORUM EKLE