Denizleri aşıp derelerde boğulmak…

Gümüşhane’de yaşayan bizlerin memnuniyetle izlediği yatırımlardan bir tanesi Köstere-Gümüşhane arasında yapılmakta olan karayolu inşaatıdır. Cengiz İnşaat firması tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştirilen çalışma takdirle izlenmektedir. Dağlar aşılırken, hizmet vatandaşın ayağına son derece kaliteli bir biçimde götürülmektedir. Bu vesile ile Cumhurbaşkanı’ndan beton döken amelesine, Başbakan’ından demir bağlayan işçisine, milletvekilinden şantiyedeki aşçısına, valisinden şoförüne, müteahhidinden mühendisine emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Güzergâh üzerinde öylesine kaliteli işlere imza atılmış durumda ki, ülke olarak yaşadığımız değişimi görmemek mümkün değil. Asfaltın kalitesi, şevlerin ağlar ile örülmesi, dağların elek misali delinip hızlı ve güvenli ulaşımın sağlanması gurur verici çalışmalar olarak dikkat çekiyor.

Gel gelelim bu kadar yatırıma gölge düşüren bazı noktaların varlığı lezzetli yemeğin üzerindeki tüy minvalinde gözlenmektedir. Sebebini sorgulamamakla birlikte yol üzerinde ki birkaç kavşak noktası trafik güvenliği açısından ciddi problemler içermektedir. Torul İlçe girişi ve Köprübaşı Mahallesi’nde yapılmış olan kavşak noktalarının tünellere olan yakınlığı tehlikeleri de beraberinde getirmektedir.

Bir diğer konu ise tünellerde yapılması gerekli ışıklandırma çalışmalarının geçen uzun süre zarfında bir türlü çözüme kavuşturulmamasıdır. Renkli ışıklandırmalar fotografik açıdan güzellikler sunsa da yol güvenliği açısından sorunlar içermektedir. Eğreti tasarruf lambaları ile yapılan aydınlatmalar ise gülünç duruma düşmemizden başka bir işe yaramamaktadır.

Elbette ki standart aydınlatmalar ‘en kısa’ sürede yapılacaktır. Ancak geçen zaman zarfı içinde yaşanabilecek olan kazaların hesabını verebilecek bir babayiğit var mıdır bilinmez.  Kilometreleri aşan tünel kazısı ile aydınlatma çalışmaları için geçen süreyi göz önünde bulundurduğumuzda ağlanacak halimize gülmek kaçınılmaz olmaktadır.

Dut dibine yaslananlara…

Duymayan kaldı mı bilmiyorum ama kör gözlere, sağır kulaklara ulaşabilir miyiz diye haykırıyorum. Gümüşhane’nin birinci ligde bir voleybol takımı vardı. Gözünüz aydın olsun, artık yok…

Beş sezonluk onurlu mücadeleye bir yıllığına ara verildi. Voleybolun yıldızlarının Torul ziyaretleri bir yıllığına sona erdi. Gümüşhane’nin devler arenasında ki değeri; tanıtım görevini artık bir alt ligde sürdürecek. Haberiniz olsun.

Evet…

Küçük ilin büyük yürekli gençlerinden, voleybolu bizlere sevdiren takımımızdan, gurur kaynağımızdan, Torul Gençlerbirliği’nden söz ediyoruz.

Başta Doç.Dr. Kemalettin Aydın olmak üzere, her zaman yanlarında gördüğümüz taraftar gurubu, kocaman sevginizden ve eve götüreceğiniz ekmekten kısarak maçlarda takımınızı desteklediğinizden dolayı sizleri kınıyorum.

Kurucu Başkan olması hesabı ile Evren Evrim Özdemir ve beş yıldır bizlere büyük heyecan yaşatan gelmiş geçmiş tüm yönetimlerde görev alan arkadaşlarımız, harcadığınız mesai nedeniyle sizleri de kınıyorum.

Yine Ümit Terzi ismi ile birlikte bu takımı var eden, yöneten, sahada en iyi şekilde bizleri temsil eden tüm oyuncu kardeşlerim, gösterdiğiniz üstün gayret nedeni ile sizleri de kınıyorum.

Dut dibine yaslanıp, Gümüşhaneli, Torullu olduğunu zannedenler,

Sizleri ise alkışlıyorum…
YORUM EKLE