Av dönemi 22 Ağustos’ta başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 22 Ağustos tarihinde av döneminin başlayacağını duyurarak bazı uyarılarda bulundu.

Av dönemi 22 Ağustos’ta başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 22 Ağustos tarihinde av döneminin başlayacağını duyurarak bazı uyarılarda bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada 12 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ülke genelinde kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esasların belirlendiğini ifade edildi.

Merkez Av Komisyonunun aldığı karara göre tüm bölgelerde 22 Ağustos 2020 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile av sezonu başlayacak.

Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak salı günü de yapılabilecek.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmekte.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.

Avcıların Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ’de yayımlanan 19 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunlu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER