Başarılı Bir İş Başvurusu Yazmak İçin 3 İpucu

Başarılı Bir İş Başvurusu Yazmak İçin 3 İpucu

Lisans eğitiminizin sonuna yaklaşıyorsunuz ve iş ve staj pozisyonlarına başvurmaya başlamanın zamanı geldi. Anksiyeteniz artıyor ve son birkaç haftadır kaçınmakta olduğunuz iş başvurusuna nereden ve nasıl başlayacağınızdan emin değilsiniz. Günümüzde böylesine rekabetçi bir iş piyasası varken, başvurunuzun fark edilmesini sağlamak son derece zor olabilir.

Korkmayın, hepimiz aynı duyguları yaşadık. Sonuç olarak, birlikte çalıştığımız işverenlerin bir başvuruya dahil edilmesini önerdiği bazı önemli hususları ve hayalinizdeki rolü güvence altına almanıza yardımcı olacak başarılı bir iş başvurusu yazmak için en iyi ipuçlarımızdan bazılarını sizinle paylaşmak istiyoruz.

1. İş tanımını okuyun - Sonra tekrar okuyun!

Bu yapılması gereken bariz bir şey gibi görünse de, birçok kişi bunu atlıyor. İş başvurunuza başlamadan önce, rolün ne gerektirdiği hakkında net bir fikir edinmek için iş tanımını okuyun.

İş tanımında listelenen ortak anahtar kelimeleri arayın, böylece bu anahtar kelimeleri iş başvurunuza dahil edebilirsiniz. Örneğin, bir şirket "motivasyonu yüksek, hırslı bir birey" arıyorsa - kendinizi nasıl "motivasyonu yüksek, hırslı bir birey" olarak gördüğünüze dair örnekler vererek bu anahtar kelimeyi başvurunuza ekleyebilirsiniz.

2. Özgeçmişinizi İş Gerekliliklerine Göre Uyarlayın

Birisi size bir şey satmaya çalıştığında ve sizden önceki kişiye ve ondan önceki kişiye de aynı şeyi söylediğinde bunu nasıl anladığınızı bilirsiniz. Başvurduğunuz tüm şirketler için aynı iş başvurusunu kullanmaya çalışırsanız, bu sizin için de aynı durumdur. Bu durumda, tek beden herkese uymaz.

İşverenler, özgeçmişinizi kendi şirketlerine ve rollerine göre uyarlamak için yeterince zaman harcamadığınızı fark edebileceklerdir. Bu, işverenler için fark edilmesi çok kolay olan bir durumdur ve birçok mezunun başvurusunun reddedilmesinin en büyük nedenlerinden biridir çünkü bu, role yönelik çaba ve tutku eksikliğini gösterir. Bir işe başvururken, size başarı için en iyi fırsatı vereceğini düşündüğünüz için mümkün olduğunca çok role başvurmak cazip gelebilir.

Ancak söz konusu iş başvurusu yazmak olduğunda kalite çok önemlidir. Bu nedenle, hacim peşinde koşmak yerine, şirket ve rol hakkında bilgi edinmek için fazladan birkaç dakika harcayın ve ardından bunu iş başvurunuzu ve CV'nizi role ve şirkete özgü bilgileri içerecek şekilde uyarlamak için kullanın ve iş tanımında nelerin pozisyona başvurmak istemenize neden olduğunu açıklayın.

Bunu yaptığınızda, başvurunuz çok daha güçlü olacak ve başvuru için zaman ve çaba harcadığınızı gösterecek, bu da her şirkete aynı başvuruyu tekrar tekrar gönderen diğer adaylar arasından sıyrılmanıza yardımcı olacaktır. Her iş başvurusu için CV'nizi yeniden düzenlemek size zahmetli geliyorsa, CV hazırlama sitesi kullanarak özgeçmişinizi çok daha hızlı bir şekilde hazırlayabilir ve gerektiğinde de düzenlemeler yapabilirsiniz.

3. Konuyla alakalı ve dürüst olun.

Yaptığınız her iş deneyimini dahil etmek isteyebilirsiniz, ancak en iyisi yalnızca ilgili deneyimleri dahil etmektir. Başvurduğunuz mevcut rolle daha alakalı deneyimler ekleyerek, işle ilgili becerilerinizi ve bu becerileri iş pozisyonuna nasıl aktarabileceğinizi vurgulayacağınız için işverenin dikkatini çekebileceksiniz.

Buna ek olarak, başvurunuzda samimi olduğunuzdan emin olun. İş başvuruları söz konusu olduğunda dürüstlük en iyi politikadır. CV'nize biraz daha fazla güç katmaya hevesli olsanız da, sahip olmadığınız becerileri belirtmek, sürecin ilerleyen aşamalarında doğru olmadıkları anlaşılırsa reddedilmenize yol açabilir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER