Bitcoin Ticaret Stratejileri: Acemiden Profesyonele

Bitcoin Ticaret Stratejileri: Acemiden Profesyonele

Bitcoin de günümüzde her ticari değeri bulunan meta gibi alınıp satılabilir. Aslında, Bitcoin veya hisse senedi piyasasında kâr etmenin temel koşulu piyasayı doğru analiz etmek ve doğru alım satım kararlarını vermektir. Yatırımcılar bu noktada çoğunlukla temel bir soru ile karşılaşırlar: ticaret stratejisi ne şekilde olmalı? Bitcoin ticaret stratejileri: acemiden profesyonele başlıklı içerik ile sizlere yatırım tavsiyesi vermeyeceğiz, ancak size kâr etmek için hangi stratejileri uygulayabileceğinizden söz etmeye çalışacağız.

Ticaret Stratejisi Nedir?

Ticaret stratejisi, kâr ve kâr marjı üzerine kurulmuş alım satım kararlarının temelini oluşturur ve çoğunlukla verileri değerlendirme ve piyasa koşullarını hızlı bir şekilde anlamlandırmaya dayanır. Söz konusu Bitcoin ve kripto paralar olduğunda ise, mum grafikleri okumak, Bitcoin endeks verilerini analiz etmek ve en önemlisi BTC canlı verileri elde etmek son derece önemli bir hâl almaktadır.

Bitcoin ticaret stratejileri, bu saydığınız temel unsurlar üzerine inşa edilir. Dünya üzerindeki pek çok küçük yatırımcı, piyasayı analiz eder, Bitcoin canlı grafik okur, BTC anlık verilerine WhiteBIT veya benzeri platformlardan ulaşır, değerlendirir ve yatırım kararlarını bu şekilde alırlar.

Bitcoin Ticaret Stratejileri

Günümüzde yatırımcıların kendi Bitcoin veya diğer kripto varlıklarını değerlendirmek için tercih edebilecekleri pek çok farklı ticaret stratejisi bulunur. Bunlarda ustalaşmak ise, uygulama ve pratik ile mümkün. Kimi yatırımcılar yapay zekâ veya algoritmik trading (algoritmik alım – satım) ile de ciddi kârlar elde edebilmektedirler.

Özellikle Türkiye’deki yatırımcılar için Bitcoin dolar canlı verisine ulaşmak önemlidir. Özellikle ABD Doları’nın Türkiye’de yüksek bir bantta seyretmesi, platformlardaki Bitcoin dolar canlı takip konusunu önemli bir konu haline getirmektedir.

Bitcoin ticaret stratejilerinde ustalaşmak için Bitcoin canlı grafik verilerini okumalı ve takip etmelisiniz. Sonrasında, dünyadan pek çok yatırımcının takip ettikleri çoğunlukla başarılı uzun vadeli ve kısa vadeli stratejilerle alım satım yapmalı, alım – satım kararı vermelisiniz. 

  • Day Trading (Günlük Alım – Satım): Para, ilgi ister Bitcoin ticaretinin bu şekli ile kâr elde etmek isterseniz, gözünüz sürekli grafiklerde olmalı gününüzün belli bir kısmını sadece giriş çıkış işlemlerine ayırmalısınız. Günlük işlemler, kısa vadede sizler için ciddi kâr oranları demek olabilir. Bu da Bitcoin endeks takibi gibi konulara vakit ayırmanız anlamına geliyor.
  • Long – “Longlamak”: Uzun vadeli yatırımlar çoğunlukla yeni piyasaya çıkmış, güvenilir kripto paralar için tercih edilebilir. Eğer sabırlı iseniz, elinizdeki kripto varlıkların değerleneceği doğru anı beklemeniz gerekir. Bu tip bir ticaret stratejisi çoğunlukla sabırlı ve piyasalar konusunda uzman yatırımcılara önerilir.
  • Aralık Ticareti: Bir kripto para yatırımını nerede yapacağınız ve  nerede sonlandırılması konusunda belirleyici iseniz, aralık ticareti sizler için ideal bir tercih olabilir. Bitcoin veya bir Altcoin, ucuzda girin ve değerlendiğinde çıkın. Aralık ticaret stratejisi aynı zamanda menzil ticareti olarak da bilinir ve teknik analiz yapmayı gerektirebilir.
  • Kripto Arbitrajı Kullanmak: Arbitraj, kelime anlamı olarak kısa vadeli yatırımın bir metadan diğer metaya yapılması anlamına gelir. Kripto dünyasında ise, çeşitli platformlar onları tercih ettiğinizde sizi ödüllendirirler. Birden fazla platform konusunda uzmansanız, kripto arbitrajını da kullanmayı deneyebilirsiniz.

  • Algoritmik Ticaret: Finans ve özellikle de matematik konusunda uzman iseniz, size kâr getiren alım – satım algoritmalarını tekrar edebilirsiniz. Özellikle yapay zekâ ve yatırım otomasyonu konusuna ilgiliyseniz, algoritmik ticaret konusu sizler için ilgi çekici olabilir.
  • Yapay Zekâ ve Patternler: Alım satım otomasyonları, yapay zekâlı botlar, yatırım botları, otomatik olarak alım satım yaparlar ve bunu sizin ticaret stratejiniz çerçevesinde yaparlar. Teknoloji (Fintech) ile aranız iyiyse, bu tip bir ticareti de tercih edebilirsiniz.
  • Eski Moda Piyasa Takibi: Google, finans haberleri,  trendler, sosyal medya ve haber grupları tüm bu kaynaklar yeni kripto paralar ve özellikle Bitcoin için bir borsa simsarı gibi piyasayı değerlendirmesinde size yardımcı olurlar. Eski tariflerin en iyi olduğuna inanan biriyseniz, piyasa ve trendleri bu şekilde de analiz edebilirsiniz.

Stratejiniz ne olursa olsun, teknik analiz, finans terimleri ve özellikle grafik okuma konusunda kendinizi geliştirmeniz önerilir. USD’nin Türkiye’de değerli bir döviz olması, Bitcoin dolar grafik verilerini önemli hale getirmektedir. Bir yatırım stratejisi belirlemeden önce, bu tip tablo ve piyasaları takip ederek işe başlayabilirsiniz.

Sonuç

Yatırım ve yatırım stratejileri üzerinde uzmanlaşmak, zaman alabilir. Günümüzde çoğu başarılı yatırımcı, uzun süren ve kimi zaman kayıpla sonuçlanan yatırım kararlarından sonra, Bitcoin yatırım stratejileri konusunda uzmanlaşmıştır. Bir yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, sizler de yatırım stratejilerinizi küçük yatırımlarla deneyebilir ve alternatifler arasından kendiniz için uygun olanı seçebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER