Ethereum Staking’de Son Durum: Borsalardaki Miktar Ne Söylüyor?

Ethereum Staking’de Son Durum: Borsalardaki Miktar Ne Söylüyor?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum fiyat hareketi konusunda bir yazı kaleme aldı.

ETH Staking ve Borsalardaki Miktar

Birer kripto para haber siteleri olan COINTURK ve COINTURK NEWS’te de belirtildiği gibi 28 Ağustos’ta kripto para piyasasında popüler bir  YouTuber olan Lark Davis iki yeni Glassnode grafiğine atıfta bulundu. Grafikler 28 milyon ETH’nin biraz üzerinde bir stake bakiyesi ve 14,7 milyon ETH’ye düşmüş bir borsa bakiyesi gösteriyordu. Davis, konuyla ilgili olarak “Borsalarda satışa sunulan ETH’ye kıyasla neredeyse iki kat daha fazla ETH stake ediliyor. Bu çılgınlık!” sözlerini kullandı.

Öte yandan yapılan yorumlara göre rakamlar arasında bir tutarsızlık olsa da genel eğilimin açık olduğu ifade ediliyor. Glassnode, 2020’nin ortalarından bu yana borsalarda ETH’de bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün son üç yılda %50’den fazla olduğunu gösteriyor.

Bunlara ek olarak Ultrasound.Money portalı, şu anda toplam arzın %20’sinden fazlasına denk gelen toplam 24,3 milyon ETH stake edildiğini bildiriyor. Mevcut fiyatlarla, bu 40 milyar dolar değerinde ve bu bir ayı piyasasının ortasında gerçekleşiyor.

Ethereum Staking Nedir?

Ethereum 2.0 (Eth2 veya Serenity olarak da bilinir), Ethereum blockchain'inin mevcut sürümünün ölçeklenebilirlik ve verimlilik sorunlarına çözüm sunmak için geliştirilen bir güncellemesidir. Bu güncelleme, Ethereum'un işlem hızını ve ağ güvenliğini artırmayı hedeflemektedir.

Eth2'nin en önemli özelliklerinden biri, Proof of Stake (PoS) konsensüs mekanizmasına dayalı çalışmasıdır. PoS, madencilik yerine blok üretimini ve işlem doğrulamayı Ethereum ağındaki sahip olunan Ethereum miktarına (stake) göre gerçekleştiren bir sistemdir. Bu sayede daha az enerji tüketimi ile çalışabilir ve ağın ölçeklenebilirliği artırılabilir.

Ethereum 2.0'e katkıda bulunmak isteyen kişiler, sahip oldukları Ethereum'u bir "stake" olarak kilitleyerek ağın güvenliğine katkı sağlayabilirler. Bu işlem Eth2'nin temel özelliklerinden biri olan "staking" olarak adlandırılır. Stake sahipleri, yeni bloklar üretmeye ve işlemleri doğrulamaya katkıda bulunarak ödüller kazanabilirler. Aynı zamanda, ağa güvenliği sağlama ve düzenlemeleri destekleme sorumluluğunu da üstlenmiş olurlar.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2023, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER