Gençler arası Kültür ve Sanat yarışmaları başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları başvuruları başladı. 

Gençler arası Kültür ve Sanat yarışmaları başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları başvuruları başladı. 

Milli duyguların ve kültürün yaşatılması, gençler arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl da Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce dört ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek.

Türk Müziği, Şiir Okuma, Bilgi ve Tiyatro yarışmaları Gençlik Merkezlerince organize edilecek. Yarışmaya başvuran gençler ve gruplar arasında Gümüşhane il finali düzenlenecek. İl birincileri belirlendikten sonra Bakanlığın belirleyeceği tarih ve zamanda bölge finali yapılacak, burada derece elde eden gençler için Türkiye finali yarışması düzenlenecek.

Yarışmalarda gençlerin performansını İl ve Grup Finallerinde alanında uzman jüriler, Türkiye Finalinde ise ünlü jüriler değerlendirecek. 

İl Yarışmasında birinci olan gençler Grup Finaline katılmaya hak kazanacak. 

İl genelindeki yarışmalarda dereceye giren gençlere çeşitli ödüller verilecek, ayrıca Türkiye birincisi olan gençler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek. 

Yarışmalar ile ilgili afişler İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullara, Gümüşhane Üniversitesine ve KYK Yurtlarına bırakıldı. 

Ayrıntılı bilgi almak ve başvurmak isteyen gençler Gümüşhane Gençlik Merkezi’nden bilgi alabilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER