Gümüşhane’nin ilk Wellness kursu açılıyor

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından Wellness Yardımcı Eğitmenlik Kursu (1.Kademe) 14-19 Mart 2022 tarihleri arasında Gümüşhane’de düzenlenecek. 

Gümüşhane’nin ilk Wellness kursu açılıyor

Kurs ile ilgili bilgi veren Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Osman Yılmazer, “Wellness, insanların yaşam kalitesini yükseltmek, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden iyi olmasını sağlamak olarak kısaca tanımlayabiliriz. Bakanlığımız tarafından da bu yıl ataması gerçekleştirilen aynı zamanda eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan ve Wellness Eğitmeni olarak belge sahibi olmaya hak kazanan en az 1. Kademe eğitmenlik/antrenörlük belgesine sahip kişiler, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesislerinde eğitmen/antrenör olarak görev alabilmektedir. Bunun yanında en az 2. Kademe Temel Eğitmenlik belgesine sahip eğitmen/antrenör, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği kapsamında spor salonu/tesisi açabilmektedir. Bu nedenle bu kursun ilimizde açılmasından dolayı çok mutluyuz.  Kursumuza üniversitelerin Spor Bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokul mezun olan ve Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkalığı tarafından Anadolu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Temel Eğitim” Kursundan başarılı olanlar katılabileceklerdir. Son başvuru tarihi 10 Mart 2022 olan kursumuza katılacak eğitmen adaylarının www.his.gov.tr adresinde yer alan kurs ilan metnini dikkatlice okumaları ve daha sonra başvurularını E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr/gsb-spor-bilgi-sistemi) üzerinden yapmaları gerekmektedir. Covid-19 salgını sebebiyle kursa katılımda kontenjan uygulanacaktır” dedi.

Yılmazer, kurs için iletişim numarasının 0546 802 01 98 ve instagram dm’nin @gsb_gumushane olduğunu kaydederek, “Desteklerini esirgemeyen Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Sayın Yasin Bölükbaşı’na ve Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mücahit Atalay’a teşekkür ederim” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa ÖZDEMİR.
Mustafa ÖZDEMİR. - 2 yıl Önce

Bunun Türkçe'si olan ''sağlık için spor'' diyemiyormuyuz.İlla İngilizce bir terim olacak öylemi...

SIRADAKİ HABER