İdlib için harekete geç!

Beşir Derneği Gümüşhane temsilcisi Zekeriya Kurt, Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan 7 bin 500 sivil için yapılacak briket evlere destek istedi.

İdlib için harekete geç!

Beşir Derneği’nin İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde ve AFAD Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan “İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında İdlib’in Killi 2 Bölgesi’nde inşa edilen briket ev ve sosyal yaşam alanında ilk iki etap sonunda yapılan törenlerde yüzlerce aileye anahtarlarını teslim ettiğini hatırlatan Kurt, soğuk kış gününde yetim, çocuk, yaşlı, anne, mağdur ve kimsesiz kalanlar için briket ev yapmaya yardımsever vatandaşların desteklerini beklediğini bildirdi. 

Beşir Derneği olarak iç savaşın başından beri Suriye'de çeşitli alanlarda yardım faaliyeti yürüttüklerini kaydeden Kurt, toplam 7 bin 500 kişinin barınabileceği ve bin 500 evden oluşan, içerisinde camisi, mescidi ve sağlık ocağı olan projeye katkı sağlamak isteyenlerin İDLİB Yazıp 4012’ye SMS göndererek 20 TL katkıda bulunabileceğini söyledi.

Kurt, “40 m2'den oluşan, içerisinde banyosu, tuvaleti, 2 odası, avlusu olan, tavanı ve zemini beton ile kaplı briket evler, mahzun kalmış İdlibliler için başlarını sokacak bir yuva oluyor. Elden ve hesap numarası üzerinden yardım yapmak isteyenler için iletişim numarası 0 531 678 33 19” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER