İstanbul’daki Sosyal Tesislerin Özellikleri

İstanbul’daki Sosyal Tesislerin Özellikleri

İstanbul’da keyifli bir düğün organizasyonu yapabileceğiniz çok sayıda sosyal tesis bulunuyor. Öğretmenevleri, kültür merkezleri ve bu tarzda birçok mekan, kapılarını organizasyonlara açmış durumda. Bu alanlarda 200 kişiden 1.000 kişiye kadar davetli ağırlayabilmeniz mümkün. Yani düğününüze kaç kişi çağırırsanız çağırın, size uygun bir sosyal tesis bulabiliyorsunuz.

İstanbul’daki sosyal tesislerin düğün yapılabilen açık ve kapalı alanları bulunuyor. Düğün yapacağınız mevsime göre bu alanlardan dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Sonbahar ve kış ayları için kapalı alanları, ilkbahar ve yaz dönemi için sosyal tesislerin bahçe ve teras bölümlerini değerlendirebilirsiniz.

İstanbul’da havuz başı alanı olan sosyal tesisler de bulunuyor. Düğün.com üzerinde bulunan onlarca sosyal tesisten havuz başı olan mekanları da incelemenizi öneriyoruz. Özellikle romantik ve elegant bir organizasyon düzenlemek isteyen çiftlere önerdiğimiz bu mekanlar, çiftlerin ve davetlilerin çok hoşuna gidiyor.

Sosyal tesislerde düğünlerin yanı sıra nişan ve kına gecesi gibi organizasyonlar da düzenleniyor. Hatta dilerseniz iki farklı organizasyonunuzu da aynı mekanda yaparak indirimli fiyatlardan faydalanabilirsiniz.
 

Düğününü Sosyal Tesislerde Yapacak Çiftler İçin İpuçları

Özellikle kalabalık bir düğüne ev sahipliği yapmak isteyen çiftlerin tercihi sosyal tesisler oluyor. Belediye tesisleri, polisevleri, orduevleri ve öğretmenevleri gibi alanları sosyal tesisler arasında sayabiliriz.

Bu mekanlardan birinde evlenmeyi düşünüyorsanız randevu almak için acele etmeniz gerektiğini de baştan söyleyelim. Çünkü bu mekanlarda yıl boyunca birçok organizasyon düzenleniyor ve bekleme listeleri olabiliyor. Eğer düğününüz için tarihi önceden belirlediyseniz zaman kaybetmeden istediğiniz tesisle iletişime geçip rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Fakat düğününüz yazın yoğun zamanda gerçekleşecekse mekan için erken rezervasyon yaptırmanızı ya da düğününüzü yoğunluk yaşanmayacak sonbahar-kış aylarına kaydırmanızı öneririz.

Şehirdeki sosyal tesislerde kokteyl ve yemekli düğünler yapabiliyorsunuz. Dilerseniz düğün başlamadan bistro masalarda kokteyl verip, sonra yemeğe de geçebiliyorsunuz. Yani ikram konusunda da alternatifleriniz bulunuyor.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da bütçeniz. Düğün mekanınız için ayırabileceğiniz bütçeyi belirlemeli ve davetlileriniz için kişi başı ne kadar ödeme yapabileceğinizi netleştirmelisiniz. Buna göre düğününüzü yemekli mi yoksa kokteyl konseptiyle mi yapacağınız da ortaya çıkmış olur.

Sunulan hizmet kalitesine göre fiyatları oldukça uygun olan sosyal tesisler, sundukları bu avantajları nedeniyle çiftler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. En çok tercih edilen sosyal tesislerin başında öğretmenevlerini gösterebiliriz. Genellikle şehirlerin en güzel yerlerinde konumlanan öğretmenevleri, hoş bir ambiyans sunuyor.

Sosyal tesislerde genellikle sade, gösterişten uzak, mütevazi dekorasyon seçenekleri sunuluyor. Bu mekanlarda hayalinizdeki dekorasyonun uygulanması için dışarıdan düğün organizasyon firması getirebilir böylece istediğiniz konsepte uygun düğün yapabilirsiniz.

Sosyal tesisleri araştırırken alanın genişliğine ve özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Dans pistinin geniş olması eğlenceği kısıtlamazken, alanda kolon bulunmaması davetlilerin dans pistini ve gelin-damat masasını rahat görebilmesi açısından önem taşır.

Sosyal tesislerde DJ ve canlı müzik hizmeti de veriliyor. Bunun için mekana uygun bir sahneleri bulunuyor. Paket dahilinde genelde DJ hizmeti sunuyorlar. Orkestra için ekstra olarak anlaşmanız gerekiyor.

Sosyal tesislerde düğün yapmanın ipuçlarına değindik. Siz de, sunduğu avantajlardan ötürü çokça tercih edilen sosyal tesislerde düğününüzü gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, şehirdeki sosyal tesisleri buradan inceleyebilirsiniz. Firmaların ürün ve hizmetlerini, fiyatlarını, çift yorumlarını inceleyebilir, mekanlardan indirimli fiyatlarla ücretsiz teklif alabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER