Şapka ve Çizmeli Kedi Gümüşhane’de sahnelenecek

Erzurum Devlet Tiyatrosu 27 Şubat Perşembe günü Gümüşhane’de çocuklar ve yetişkinler için iki oyunu sahneleyecek.

Şapka ve Çizmeli Kedi Gümüşhane’de sahnelenecek

Erzurum Devlet Tiyatrosu 27 Şubat Perşembe günü Gümüşhane’de çocuklar ve yetişkinler için iki oyunu sahneleyecek.

Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenecek oyunların ilki olan ‘Çizmeli Kedi’ saat 14.00’da başlayacak. Toplam 1 perdeden oluşan 50 dakikalık oyunu Charles Perrault yazdı, Süleyman Metin Arslan uyarladı ve Emrah Keskin yönetti.

Bilet fiyatı 4,50 TL olan oyunun konusu şöyle: “Kral tarafından sarayda kovulan Farfara, kendine kalacak yer arar. Değirmenci Rüzgarla tanışır ve onunla yaşamaya başlar. Rüzgar, bir şenlikte Kralın kızı Narçiçeğini görmüş ve ona aşık olmuştur. Bu arada şehrin zengin ve kötü kalpli Kont’u da prensesle evlenmek ister. Farfara kıvrak zekası ile bir oyun kurarak iyi kalpli ve yoksul Rüzgar ile prensesi birbirine kavuşmasını sağlar. Bu sayede kendisi de saraya geri döner”

Aynı gün saat 19.30’da sahnelenecek bir diğer oyun ise ‘Şapka’ olacak. Yine Erzurum Devlet Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenecek oyunu Tuncer Cücenoğlu yazdı, Birkan Görgün yönetecek.

Tek perdeden oluşan ve yaklaşık 75 dakika süren oyunun konusu şöyle: “Oyunda, Kanada’ dan askerliğini yapmak için ülkesine gelen adamın, izne çıktığı sırada takside şapkasını kaybetmesi sonucu, şapkasını bulmak için başvurduğu kişiler ve onlarla yaşadığı komik olaylar ele alınmıştır.”

Bilet fiyatlarının tam 9 TL, öğrenci 6 TL olduğu oyun ve diğer çocuk oyunun biletleri Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER