‘Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor’ Gümüşhane’de 2 gün sahnelenecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu 2021-2022 tiyatro sezonunun ilk yeni oyunu olan ‘Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor’ Gümüşhane’de 2 gün üst üste sahnelenecek.

‘Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor’ Gümüşhane’de 2 gün sahnelenecek

Ünlü yazar Matei Visniec’in yazdığı Ahmet Güngören'in çevirisini yaptığı oyunu Devlet Tiyatrolarının başarılı rejisörlerinden Murat Çidamlı yönetiyor.

Yönetmen yardımcılığı koltuğunda Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ercan Kılıçarslan otururken, Dekor Tasarımı Emre Sati, Kostüm Tasarımı Gökçe Şener, Işık Tasarımı Nihat Bahar, Müzikleri Salih Kerem Memişoğlu, Koreografisini ise İçim Ağlamaz tarafından yapılıyor.

Oyun ilk olarak Gümüşhane Üniversitesinde 26 Aralık Pazar günü saat 20.00'da Kongre Merkezinde, 27 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’da Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenecek. Oyunda Mustafa Ceyhun Gen, Ercan Kılıçarslan, Muhammet Aymaz ve Ahmet Birkan Şentürk rol alıyor.

Oyunun biletleri Gümüşhane Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından sosyal tesisler önünde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebiliyor.

Oyunun konusu ise şöyle:
Üç eski palyaço, üç eski dost, Nicolo, Filippo ve Peppino, yaşlı bir palyaço aranıyor ilanını görüp seçmelere katılmak için bir bekleme odasında karşılaşırlar. Geçmişlerini hatırlamak ama aynı zamanda yeteneklerini tekrar kanıtlamak için bu bir fırsattır.

Ardından, her biri hala yaşayan ve şanslı bir palyaço olduğunu kanıtlamak için absürt, komik ve acınası bir yarış içine girerler. Hayatta kalabilmek için mücadele eden palyaçolar modern zaman gladyatörü haline gelirler. "Şimdi bir palyaço olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021, 14:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ecenaz
Ecenaz - 2 yıl Önce

bu gerçek mi?

SIRADAKİ HABER