GİAD BAŞKANI SN.ORHAN ÜNSAL İLE BİR YILIN ARDINDAN...

Efendim, Ankara’da faaliyet gösteren Gümüşhane’nin ve Gümüşhanelilerin de yakinen tanıdığı GİAD Yönetim Kurulu Başkanı,  değerli hemşerimiz Sn.Orhan ÜNSAL ile samimi bir söyleşi gerçekleştirdik. Göreve geldikleri 1 yılın ardından, GİAD’ın bugünü-yarınını ve sosyal projelere bakış açılarını sorduk.

Sn. ÜNSAL;

“Gümüşhaneli İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına geleli bir yıl gibi zaman oldu. GİAD en başta Ankara da ki iş adamlarımızı bir araya getirmek, birlikte ticari faaliyetler yapmak, bir birimizden haberdar olmak temel amacını taşımaktadır. En büyük hedef ve amaçlarımızdan bir tanesi de derneğimiz bünyesindeki iş adamlarımızdan sektörel bazda birliktelikler sağlayarak yeni şirketler kurmak bu şirketler ile daha büyük işler yapmaktır. Bu tür faaliyetleri zaten yapıyoruz, yapacağız da inşallah.

En başta bundan 3 yıl önce GİAD A.Ş’yi kurduk. İncekte bir arsa aldık. Ödemeleri bitmek üzere.O arsayı GİAD  olarak kısmetse biz yapacağız ve ya kat karşılığı vermek suretiyle yaptıracağız. Oradan elde edeceğimiz sermaye ile inşaat sektörü veya başka sektör bazında farklı işler yapabiliriz.

Yine GİAD Yatırım A.Ş olarak başka bir şirket daha oluşturduk. Eskişehir yolunda bir arsa aldık ve geçtiğimiz hafta sonu da temel atma törenini gerçekleştirdik.

Tabi gönlümüz istiyor ki aslında Bu dernek kurumu içerisinde daha geniş birliktelikler oluşturalım. Herkes kendine göre bir yol tutmuş durumda. Bireysel manada çok başarılı iş adamlarımız var. GİAD olarak onlarla gurur duyuyoruz.

Öncelikle tabi ki ticari projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Buradan elde edeceğimiz karlar ile Ankara’da, Gümüşhane’de sosyal projelere destek vermek istiyoruz. Geri dönüşümler henüz sağlanamadı, sağlanırsa olacak. Dernek ve A.Ş tüzüğümüzde bu var zaten…

Bizi etkileyen faktörlere gelince, bizim Gümüşhaneli iş adamlarımız bireysel girişimleri seviyor, haz alıyor, zevk alıyor. Ortaklıklardan bir zevk almıyor bunu test ettik gördük. Hemşerilerimizin öz güvenleri yüksek fakat günümüz koşulları gelişen dünyada şirket birliktelikleri, ortaklıklar çok önemli. Kurumsal ortaklıkları sağlayan firmalar çok hızlı büyüyor ve başarıya ulaşıyor bunu da görmek lazım. Bunu hemşerilerimize anlatmaya çalışıyoruz ama bu konuda başarılı olduğumuz söylenemez. Hemşerilerimizin gelişen dünyada bu tür konsorsiyumların başarısını görmesi, kavraması, inanması ve bu oluşumlara  dahil olması gerekir.

Bu tereddütlerin sebebine gelince, bizim içerimizde daha önceden kurumsal bir yönetim biçimi görülmedi. Onun içindir ki GİAD  A.Ş’nin başarılı olması bu manada çok önemli.

Yine GİAD bünyesinde faaliyet gösteren iş adamlarımızdan bir kısmı yenilenebilir enerji konusunda bir başarı göstererek biosantralde başarılı oldular. Onlarla da gurur duyuyoruz.

Sadece Ankara’da değil Türkiye’nin dört bir yanında iş adamlarımız var. İstanbul GÜSİAD, Kocaeli’de İş adamları derneğimiz var ve belki bilmediğimiz birçok daha yerler var… Buralarla da birleşmeliyiz. Bir sinerjiye ihtiyacımız var. Ankara’da Gümüşhane Günleri, İstanbulda Gümüşhane Feshane günleri faaliyetleri bu manada çok önem arz etmekte. Bunlar çok önemli vesileler. Bu işin sosyal tarafını ve kattığı heyecanı unutmamak gerekir. Bu yıl Ankara’da Gümüşhane günleri beklenen zaman aralığında yapılmadı, bence bu bir kayıptır. Ertelendi dendi, yapılıp yapılmayacağını da tam olarak bilmiyoruz. Bu tür faaliyetler bizi bir araya getirmede önem arz etmekte. Burada iş ilgili derneklerimize düşmekte… Valisi, Kaymakamı, Belediye Başkanı, Bürokrasi çevresi ve iş adamları ile aslında önemli bir etkinlik. Birlik, beraberlik ve kaynaşma adına bu vesileleri atlamamalı ve geleneksel hale getirerek devem ettirme kararlılığında olmalıyız.

Bu vesile ile Demokrat Gümüşhane Gazetesi aracılığı ile Tüm hemşerilerimizi selamlıyor, GİAD Ankara adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bizde söyleşi için Sn. Orhan ÜNSAL’a teşekkür ediyoruz.

Sevgi ve saygılar.


YORUM EKLE